Μια τραγική ημέρα ξημέρωσε για τη Δράμα την Κυριακή 21 Αυγούστου, καθώς δύο αθλητές των ορεινών αγώνων Six Peaks, οι οποίοι ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 20 Αυγούστου από το χωριό Πύργοι, χτυπήθηκαν από κεραυνό, με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του και ο άλλος να τραυματιστεί σοβαρά (Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περί τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, με την Πυροσβεστική να ενημερώνεται περί τις 4.30. Λόγω της βροχόπτωσης και των έντονων κεραυνικών φαινομένων, σε συνδυασμό με το δύσβατο σημείο στο οποίο βρίσκονταν οι 2 χτυπημένοι από κεραυνό αθλητές, η προσπάθεια των πυροσβεστών για προσέγγιση ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Τελικά το πρωί της Κυριακής οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και των κλιμακίων της ΕΜΑΚ, τα οποία συνέδραμαν στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο. Η μεταφορά του αθλητή, ο οποίος έχασε τη ζωή του, καθώς και του τραυματία αθλητή, έγινε με ελικόπτερο, λίγη ώρα πριν τις 11.00. Μάλιστα, η πτήση του ελικοπτέρου έγινε αντιληπτή και από αρκετές περιοχές της πόλης της Δράμας. Το ελικόπτερο έχει προορισμό το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, όπου από εκεί θα γίνει η μετακομιδή τους στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Ο αθλητής που έχασε τη ζωή του είναι από την Καβάλα και ο σοβαρά τραυματίας από τη Θεσσαλονίκη.