ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, με θέμα «Σε απόγνωση οι πατατοπαραγωγοί στο Νευροκόπι Δράμας», κατέθεσε η Βουλευτής Κινήματος Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Επανέρχομαι για πολλοστή φορά στο θέμα των πατατοπαραγωγών του Νευροκοπίου Δράμας οι οποίοι ένα μήνα πριν την νέα καλλιεργητική περίοδο βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση με αδιάθετο το 30% της περσινής σοδειάς τους και χωρίς να έχουν λάβει την αποζημίωση από το υπουργείο για τις επιπτώσεις της πανδημίας του covid-19.

Με δηλώσεις τους στον τοπικό τύπο ο αντιδήμαρχος του δήμου Κ. Νευροκοπίου και ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Πατατοπαραγωγών Νευροκοπίου ΙΚΕ αναφέρονται στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι πατατοπαραγωγοί, στην ιδιαίτερη χαμηλή τιμή πώλησης της πατάτας που κυμαίνεται μεταξύ 0,8 και 0,14 λεπτά το κιλό, στις αδιάθετες ποσότητες που φτάνουν στο 30% και στις αποζημιώσεις λόγω της πανδημίας, που δεν τους έχουν ακόμη δοθεί.

Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρονικά της Δράμας», ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ενίσχυσης των πατατοπαραγωγών της Δράμας και άρσης του αδιεξόδου τους να με ενημερώσετε σχετικά.