Με το παρόν δελτίο τύπου σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο Εθελοντών του «Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας» έχει υπογράψει επίσημα σύμφωνο συνεργασίας με τις πέντε (5) Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού μας (Δράμας, Δοξάτου, K. Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης). Με τον τρόπο αυτό εδραιώνεται μια στενότερη, συστηματικότερη και πιο συντονισμένη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, με στόχο την υποστήριξη από τον «Τοίχο της Καλοσύνης» του πλέγματος υπηρεσιών που παρέχονται από τα Γραφεία Κοινωνικής Προστασίας του Νομού μας.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ολοκληρώθηκε η σύσταση της Κοινωνικής Ομάδας του «Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας». Η ομάδα, που στελεχώνεται από έμπειρους Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνικούς Επιστήμονες και Ψυχολόγους αναλαμβάνει εθελοντικά την πρώτη επαφή με τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, τη συμπλήρωση του ιστορικού τους και την καταγραφή των πραγματικών αναγκών τους, ώστε στη συνέχεια οι εθελοντές να προχωρήσουν συντονισμένα στην παροχή της κατάλληλης βοήθειας. Σε όλη αυτή τη διαδικασία ενημερώνουμε ότι τηρείται αυστηρά το απόρρητο.

Μέσα στα πλαίσια έναρξης λειτουργίας της Κοινωνικής Ομάδας του «Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας», λειτουργεί πλέον ξεχωριστή τηλεφωνική γραμμή. Στο τηλέφωνο 6949128813 της Κοινωνικής Ομάδας του «Τοίχου» μπορούν να απευθύνονται άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη είτε άτομα που γνωρίζουν συνανθρώπους μας σε ανάγκη.

Θεωρούμε ότι με τις παραπάνω δράσεις η εθελοντική προσφορά του «Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας» δικαιώνεται και αποδεικνύεται ότι, εμείς οι εθελοντές, είμαστε εστιασμένοι στον βασικό μας στόχο που είναι κάθε χρόνο να βοηθάμε όλο και περισσότερους ανθρώπους σε ανάγκη, να προσφέρουμε «αθόρυβα» και πάντα με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους. Εμείς, συντονιζόμαστε με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και κάνουμε επαναστόχευση, προκειμένου να προσφέρουμε ουσιαστικά ελπίδα, πράξεις αγάπης, προσφοράς, ανθρωπιάς και ταυτόχρονα να προωθήσουμε τις βασικές μας αξίες: την αλληλεγγύη και τη χαρά του εθελοντισμού.

 

Με εκτίμηση

Το Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας