ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, παρουσία πλήθους κόσμου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, η απονομή του Μακεδονικού Βραβείου 2018 από το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου. Τιμώμενη προσωπικότητα ήταν ο Δραμινός Δρ. Γεώργιος Χαραλάμπους, PhD, MBA Project Manager Hydro-Acoustics, CBTI/IMS/ED (Υπεύθυνος προγράμματος εγκατάστασης του υδροακουστικού δικτύου επιτήρησης των ωκεανών, CBTO), ο οποίος βραβεύθηκε για το ήθος και την ανεκτίμητη προσφορά στο επιστημονικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα και στην παγκόσμια κοινότητα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε. Θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου για την εξαιρετική τιμή στο πρόσωπό μου, η οποία είναι και μια υπενθύμιση ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση ακόμα και για προφανή πράγματα».

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος σημείωσε: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου, τιμά μια σημαντική προσωπικότητα. Έχουμε την τιμή και την χαρά το τιμώμενο πρόσωπο πρώτα από όλα να είναι Δραμινός επιστήμονας. Δίνουμε λοιπόν πολύ μεγάλη βαρύτητα τα δικά μας τα παιδιά, αλλά και στην επιστημονική δράση που έχουν διεθνώς και πανευρωπαϊκώς» και πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι για αυτόν τον άνθρωπο και για αυτό που κάνει».

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης δήλωσε: «Σε μια δύσκολη περίοδο κάποιες αξίες παραμένουν διαχρονικές και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί το βραβείο παίρνει ένας συμπολίτης μας ο οποίος έχει διαπρέψει όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και στο εξωτερικό. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο πολύ σημαντικό έργο του».