Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» Δράμας ενημερώνει ότι την τρέχουσα εβδομάδα δύο δράσεις του βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η πρώτη δράση μας είναι η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Ελασσόνας που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26/3/2021 και η δεύτερη αφορά στη διοργάνωση της δέκατης πέμπτης δωρεάν διαδικτυακής διαδραστικής συνάντησης την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 στις 18:00 με θέμα: «Οι ψυχοσωματικές αντιδράσεις. Ένα ταξίδι στην επικοινωνία της ψυχής μέσα από το σώμα» με ομιλήτρια την κα Αντιγόνη Συμεωνίδου.

Το Σωματείο Εθελοντών του «Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας» βρίσκεται για άλλη μια φορά στην πρώτη γραμμή και ξεκινάει μια νέα οργανωμένη δράση με στόχο την παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους του Δήμου Ελασσόνας μετά από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Συγκεκριμένα, οργανώνει τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας μετά από στενή συνεργασία με τον Σύλλογο «Ελασσονίτες Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες» και το «1ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα» με σκοπό την καταγραφή των πραγματικών αναγκών των σεισμοπαθών και μετέπειτα στη σωστή διανομή των ειδών στους συνανθρώπους μας μέσω αυτών των δύο οργανωμένων ομάδων που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή στα χωριά του Δήμου Ελασσόνας.

Η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας θα πραγματοποιείται στο ισόγειο του Νέου Δημαρχείου Δράμας έως και την Παρασκευή 26/3/2021 και ώρες 09:00 με 17:00 με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον Covid-19.

Σας ενημερώνουμε ότι οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας από τα χωριά του Νομού μας και από γειτονικές πόλεις θα γίνονται με τη στήριξη του Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Δράμας δωρεάν.

Επιπλέον, το «Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας» μετά από τη θετική ανταπόκριση του κοινού, συνεχίζει δυναμικά τη διοργάνωση ενός κύκλου διαδικτυακών διαδραστικών συναντήσεων με τίτλο «Τοιχοθεραπεία: με μια καρδιά… στις Κυριακές του Τοίχου».

Η δέκατη τέταρτη κατά σειρά «Τοιχοθεραπεία» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στις 18:00 με θέμα: «Το απολαμβάνειν» με ομιλήτρια την κα Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Πρόεδρο του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας, Οικονομολόγο, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων με εξειδίκευση στην Επικοινωνία και στη Θετική Ψυχολογία, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αντιπρόεδρο της Κοινωνικής Πρόνοιας Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Στην παραπάνω «Τοιχοθεραπεία» συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να εμβαθύνουμε σε απλά και καθημερινά πράγματα και για το πόσο σημαντική είναι η αξία της στιγμής.

Η δέκατη πέμπτη κατά σειρά «Τοιχοθεραπεία» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 στις 18:00 με θέμα: «Οι ψυχοσωματικές αντιδράσεις. Ένα ταξίδι στην επικοινωνία της ψυχής μέσα από το σώμα» με ομιλήτρια την κα Αντιγόνη Συμεωνίδου, Προγεννητική και Περιγεννητική Ψυχολόγο, Εκπαιδευόμενη Ψυχοδραματίστρια. Στην «Τοιχοθεραπεία» θα συζητήσουμε για τις ψυχοσωματικές αντιδράσεις ή για το πώς ο νους επηρεάζει το σώμα.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κυριακάτικη απογευματινή «Τοιχοθεραπεία», για να θυμηθούμε, σύμφωνα με την ομιλήτρια, «ότι το σώμα έχει μνήμη, υπόσταση και ανάγκες», να συνειδητοποιήσουμε «ότι δεν μπορούμε να

κρυφτούμε από το συναίσθημά μας» και να προσπαθήσουμε «να ακούμε την ύπαρξή μας».

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι «Τοιχοθεραπείες» είναι ανοιχτές διαδικτυακές διαδραστικές συναντήσεις με ελεύθερη συμμετοχή που θα γίνονται στις 18:00 με 20:00 κάθε Κυριακή απόγευμα. Κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζεται διαφορετικό θέμα από διαφορετικό ειδικό επιστήμονα και θα υπάρχει η δυνατότητα ανοιχτής συμμετοχής, για να μπορέσουν όλες κι όλοι να παρακολουθήσουν κι, αν επιθυμούν, να εκφράσουν ελεύθερα σκέψεις, ερωτήσεις, προβληματισμούς κι ανησυχίες. Οι συναντήσεις θα γίνονται δωρεάν μέσω της σύνδεσης στην παρακάτω διαδικτυακή πλατφόρμα: https://us02web.zoom.us/j/85321841897?pwd=eGwvVEhHQkVvaGk4bzdORHRyRUUvUT09 Meeting ID: 853 2184 1897 Passcode: 030634

Το πρόγραμμα των κυριακάτικων διαδικτυακών συναντήσεων θα αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα: Facebook: @toixoskalosynhsdrama, Instagram: @toixoskalosynhs_drama.

Σας περιμένουμε όλους με μεγάλη χαρά στο διαδικτυακό μας ραντεβού για… ομαδική Τοιχοθεραπεία.

Εξάλλου, πολλοί τοίχοι φτιάχτηκαν για να χωρίζουν τους ανθρώπους αλλά ΑΥΤΟΣ ήρθε για να τους ενώσει…

 

Με εκτίμηση

Το Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας