ΑΡΘΡΟ
Του Μαργαρίτη Τζίμα
Πριν χρόνια δεν το ήξερε κανείς. Τώρα το έχουν μάθει οι πάντες. Μικροί μεγάλοι. Νομίζουν πως είναι μόνο κάτι το υλικό. Κάτι που μας το βάζουν μέσα μας με επαφή. Πιστεύουν πως το τσιπάκι αλλοιώνει το DNA. Πόσο λάθος όμως έχουν.
Τις περισσότερες φορές το τσιπάκι είναι αόρατο. Μας παρακολουθεί, μας κατευθύνει. Δεν μας πειράζει ο ηλεκτρονικός πλοηγός που έχουμε στα αυτοκίνητά μας ή τα κινητά μας. Ξέρουμε μήπως μετά από χρόνια τι αρνητική επίδραση θα έχει στον άνθρωπο η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών; Και όμως κοιμόμαστε αγκαλιά με αυτά. Και τα δίνουμε και στα παιδιά μας. Τις κεραίες τηλεφωνικής επικοινωνίας και τηλεόρασης τις έχουμε κοντά στα χωριά και στις πόλεις μας.
Αυτά δεν μας πειράζουν; Γιατί δεν διαμαρτύρονται οι αντιστασιακοί; Ακόμη πιστεύουν πως μέσα από την βελόνα εμβολιασμού περνάει το μεταλλικό τσιπάκι; Αν είναι δυνατόν. Και αυτοί είναι παιδαγωγοί της κοινωνίας.
Ζούμε σε ένα ηλεκτρομαγνητικό κλουβί. Από παντού μας περιβάλλουν κύματα. Μεγάλης ή μικρής έντασης. Αλλάζουμε κανάλι στην τηλεόραση και αμέσως μας στέλνουν μηνύματα. Ξέρουν τι πρόγραμμα είδαμε χθες. Αλλά εδώ τσιμουδιά. Σιγή.
Το τσιπάκι είναι πλέον μέσα στη ζωή μας. Δυστυχώς κάνεις δεν είναι μόνος, όσο και αν νιώθει μόνος. Μας παρακολουθούν από παντού. Δεν περιμέναμε το εμβόλιο να μας παρακολουθήσουν. Απλή η λογική.
Σε ένα κόσμο με έξαρση της ηλεκτρονικής, της κβαντομηχανικής και της τεχνολογίας, έχουμε τη ψευδαίσθηση πως είμαστε μόνοι; Δεν μας ενοχλεί που οι σύγχρονες τηλεοράσεις δίνουν το στίγμα μας κάθε στιγμή. Μας ενοχλεί η δήθεν παγκόσμια συνομωσία που γίνεται… μέσω εμβολίων. Τι γελοιότητα.
Σήμερα μπορεί η επιστήμη να παρακολουθεί τι γίνεται σε αστέρια που είναι εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μας και θα περίμενε το τσιπάκι να μας ελέγξει; Φυσικά όλα τα άλλα μπορούν να αποδειχθούν. Ποιος όμως απέδειξε την αρνητική επίδραση των εμβολίων. Με παρατήρηση και πείραμα εννοώ. Όχι με λόγια του αέρα. Οχι γιατί το είπε ο γείτονας ή ο φίλος ή κάποιο σάιτ. Και ξέρουμε αυτά τα σάιτ από που υποστηρίζονται για να λένε αυτά που λένε;
Από τη μια η επιστήμη με αποδείξεις που στηρίζονται σε πειράματα και γνώση και από την άλλη; Ένα τίποτε. Μια αντίσταση. Πού άραγε; Στη ζωή;