Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, που κατέθεσε στην Βουλή για ψήφιση η Κυβέρνηση.

Ένα νομοσχέδιο που δίνει την χαριστική βολή στο Δημόσιο σύστημα υγείας και μάλιστα σε μια περίοδο όπου ολόκληρη η κοινωνία δοκιμάζεται από τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης. Οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών σε συνδυασμό με την ήδη απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας από έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, εξοπλισμού και υποδομών, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους ασθενείς που περιμένουν για μήνες στην λίστες αναμονής των χειρουργείων και των πανάκριβων θεραπειών. Παράλληλα η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης για την κάλυψη των κενών του δημοσίου συστήματος θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συνθηκών νοσηλείας, ενώ θα οδηγήσει τα περισσότερα νοσοκομεία -κυρίως της περιφέρειας – να παρέχουν ακόμη πιο χειρότερες παροχές υγείας.

Οι αλλαγές που προτείνονται είναι φυσική συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα  τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Το σωματείο μας  καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το Νομοσχέδιο έκτρωμα για την υγεία και αντ’ αυτού να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας για δωρεάν και ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς όλους, με στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών τους, με πλήρη επάνδρωση σε εξοπλισμό και υποδομές, μέσα από μια γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση των υγειονομικών την Πέμπτη 1/12 στις 11:30 στην πύλη του Νοσοκομείου

Η ΥΓΕΙΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ – ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!