ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

  • «Δεν επιτρέπεται να πεθάνει κρατούμενος απεργός πείνας στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα»

 

«Πρέπει να σταθμίσουμε τα γεγονότα. Δεν πρόκειται για τον συγκεκριμένο κρατούμενο αλλά για το ενδεχόμενο να πεθάνει ένας κρατούμενος από απεργία πείνας στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα», τόνισε, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ο Βουλευτής επεσήμανε επίσης ότι ο νόμος προβλέπει πως ο κρατούμενος πρέπει να επιστρέψει από τις Αγροτικές φυλακές στις φυλακές από όπου προήλθε, δηλαδή τις φυλακές Κορυδαλλού. Η Κυβέρνηση επιλέγει μια επίδειξη πυγμής. Πρέπει να επικρατήσουν ψύχραιμες σκέψεις. Η χώρα βιώνει μια υγειονομική και οικονομική κρίση. Δεν μπορούμε να φορτώσουμε στην δημόσια ζωή και τον θάνατο ενός κρατουμένου απεργού πείνας, σημείωσε.

«Πρόκειται για ένα βαθιά ουμανιστικό πρόβλημα. Οφείλει να δείξει ο Πρωθυπουργός γενναιότητα και να δοθεί λύση στο θέμα», πρόσθεσε ο κ. Ξανθόπουλος, ενώ απαντώντας σε αιτιάσεις της Κυβέρνησης παρατήρησε με νόημα: «Είναι μια συνήθης καραμέλα της συντηρητικής παράταξης ότι δήθεν καλύπτουμε τρομοκράτες. Ο καταδικασμένος ανεξάρτητα από τους λόγους καταδίκης, έχει τα ίδια δικαιώματα. Δεν υπάρχουν άλλου τύπου διακρίσεις».

Ο κ. Ξανθόπουλος χαρακτήρισε τέλος «ύποπτη» τη στάση της Ν.Δ. καθώς επιχειρεί να μεταφέρει αλλού το κέντρο βάρος της συζήτησης. «Το σωφρονιστικό σύστημα οφείλει να είναι φιλελεύθερο και ανθρωποκεντρικό και να μην λειτουργεί εκδικητικά απέναντι στους κρατούμενους», κατέληξε.