«Η ακρίβεια επιμένει, ο πολίτης δεν έχει λεφτά να βγάλει το μήνα και υποχρεώνεται να δουλεύει εξαήμερο – Αυτά είναι τα φλέγοντα ζητήματα για τη κοινωνία»

 

«Σε μιά εποχή που η πολιτική βάλλεται, τέτοιου είδους συμπεριφορές ενισχύουν την αντιπολιτική διάθεση. Αυτό που έγινε ήταν ένας “τσαμπουκάς” κατά το κοινώς λεγόμενο. Είναι αδιανόητο», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, σχολιάζοντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, τη χειροδικία του Βουλευτή της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκη κατά υπαλλήλου του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Απαντώντας στην συνέχεια σε ερωτήσεις σχετικά με την σχέση μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη και του πρώην Προέδρου Αλ. Τσίπρα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στην πολιτική είναι άλλο πράγμα οι προσωπικές σχέσεις που μπορεί να είναι από πολύ καλές έως ανύπαρκτες. Σημασία έχει η πολιτική σχέση». Και συμπλήρωσε:

«Ο πρώην Πρόεδρος έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στην υπόθεση της Αριστεράς, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Και ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κασσελάκης, ανέλαβε να ανατάξει το κόμμα σε μία δύσκολη περίοδο. Εγώ έχω υποστηρίξει επανειλημμένα πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απογαλακτιστεί από την περίοδο Τσίπρα. Ο Αλ. Τσίπρας έκανε αυτό που όφειλε την περίοδο που ήταν επικεφαλής. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στην επόμενη ημέρα, έχοντας στο νου τι θα πει ο Αλέξης. Το ειδικό βάρος του είναι αναντίρρητο. Αυτό που κατόρθωσε, να πάρει ένα κόμμα στα όρια της κοινοβουλευτικής επιβίωσης και να το κάνει κυβέρνηση, καταγράφεται στα πολύ θετικά της Αριστεράς και του Αλ. Τσίπρα. Άρα, δεν μπορεί να συζητάμε για την επόμενη μέρα αγνοώντας την κυβερνητική πορεία. Σήμερα είμαστε στην μετά Τσίπρα εποχή. Το τι θα κάνει αφορά τον ίδιο».

Σχετικά με το «μαύρο χρήμα» που ανέφερε σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «η καθαρή θέση του Προέδρου αλλά και όλων μας ήταν πως όσο είναι εκείνος Πρόεδρος δεν θέλει να μπει σε αυτή την διαδικασία. Δεν θα μπουν “μαύρα χρήματα” στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς καμία μομφή για τους προηγούμενους. Γίνεται συζήτηση και υπάρχει μια έντονη προκατάληψη απέναντι στον Κασσελάκη και μια προδιάθεση να δημιουργήσουμε πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει», υπογράμμισε. Και πρόσθεσε:

«Ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός στο 2,4%, ενώ στα τρόφιμα είναι πολύ πιο υψηλός. Έχουμε εξαήμερη εργασία. Εκει είναι τα προβλήματα».

Και ο κ. Ξανθόπουλος κατέληξε: «Δεν με ενοχλεί που λείπει ο Κασσελάκης αλλά αν με ενοχλεί θα το πω στην Κ.Ε. Το πρόβλημα είναι πως λείπουν λεφτά από τον πολίτη και δεν μπορεί να βγάλει το μήνα. Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση που κυβερνά. Αυτά είναι τα φλέγοντα προβλήματα της κοινωνίας. Να κουβεντιάσουμε για τις κυβερνητικές αστοχίες και να δούμε και τις αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ».