Την Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια με αυστηρούς κανόνες, αλλά με την αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας από την Δευτέρα 3 Μαΐου, η εστίαση θα πρέπει να κλείνει πριν από τα μεσάνυχτα.

Ανοίγουν τα καφέ και τα εστιατόρια την Δευτέρα 3 Μαΐου όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δευτέρα του Πάσχα θα ισχύσει από τις 11 το βράδυ. Για τον λόγο αυτό καφέ και εστιατόρια θα κλείνουν το αργότερο 10:30 το βράδυ για να μπορούν να επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για το άνοιγμα της εστίασης, μιλώντας το πρωί σε πρωινή εκπομπή διευκρίνισε πάντως πως η εστίαση σε αυτή τη φάση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε γενικές γραμμές θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ίσχυαν πέρυσι όταν η Εστίαση είχε ανοίξει και πάλι.

Ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε στη συνέχεια, ότι δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δε θα χρειάζεται η αποστολή sms για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγιση του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

Πώς όμως λειτουργούσε η εστίαση στην Αττική και με βάση αυτών θα ανοίξει στις 3 Μαΐου;

Η εστίαση λειτουργούσε με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, 6 άτομα ανά τραπέζι όταν πρόκειται για οικογένεια, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, υποχρεωτική μάσκα για εργαζόμενους και για πελάτες όσο είναι σε αναμονή. Πάνω σε αυτά τα μέτρα θα ανοίξει η εστίαση με την προσθήκη των υποχρεωτικών self test για εργαζομένους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Σε αυτά τα μέτρα θα προστεθούν και τα υποχρεωτικά self test για εργαζόμενους στις επιχειρήσεις εστίασης.