Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 

  • Χρ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας: «Σηκώνουμε τα μανίκια όλοι μας και ασχολούμαστε με τα προβλήματα του κόσμου»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το νέο σχήμα διοίκησης του Δήμου Δράμας παρουσίασε, μέσω συνέντευξης τύπου, την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από όλα τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Αρχικά ο κ. Μαμσάκος αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, όπου εκλέχθηκε το νέο Προεδρείο του σώματος: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια και να ευχηθώ καλή θητεία στο νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Χαραλαμπίδη, καθώς επίσης και στον Αντιπρόεδρο και στον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρώ ότι ήταν μία πάρα πολύ καλή συνεδρίαση, η πρώτη της Δημοτικής Αρχής. Επιδείχτηκε συναίνεση, ομόνοια και γενικά τα αποτελέσματα δικαίωσαν αυτό που λέμε τόσα χρόνια. Ότι επιβάλλεται και χρειάζεται σε αυτούς τους καιρούς η συνεργασία μεταξύ όλων των δημοτικών παρατάξεων».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Δράμας παρουσίασε τους καινούργιους συνεργάτες του, «που θα παίξουν ένα σημαντικό και καθοριστικό ρόλο την επόμενη τετραετία».

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δράμας είναι:

-Μιχάλης Τάσσου, Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής

-Γιάννης Καψημάλης, Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Πολεοδομίας (Διεύθυνση Δόμησης)

-Αναστασία Τόλιου – Δάντζερα, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού

-Χρήστος Κυριακίδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, καθώς και υπεύθυνος των Κοινοτήτων του Δήμου

-Μιχάλης Μουρβετίδης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας και υπεύθυνος για τη μέριμνα των αδέσποτων

-Γιάννης Εφραιμίδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημοτικής Αστυνομίας και υπεύθυνος για τη λειτουργία της λαϊκής

Όταν ο Δήμαρχος θα απουσιάζει Αναπληρωτής Δημάρχου ορίστηκε ο Μιχάλης Τάσσου.

Επίσης, με απόφαση του κ. Μαμσάκου ο κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης ορίστηκε Εντεταλμένος Σύμβουλος Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.

Ο Δήμαρχος Δράμας παρουσίασε και τους προτεινόμενους Δημοτικούς Συμβούλους για τις θέσεις των Προέδρων των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου.

Για Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ θα προταθεί ο κ. Τάσος Χατζηγιάννης. Για Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου θα προταθεί ο κ. Ανέστης Δερματίδης. Για Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού θα προταθεί ο κ. Γιώργος Δεμερτζής. Για Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ θα προταθεί ο κ. Λευτέρης Καλλινικίδης.

Όπως είπε ο κ. Μαμσάκος «η πρόκληση είναι μεγάλη», προσθέτοντας: «Σηκώνουμε τα μανίκια όλοι μας και ασχολούμαστε με τα προβλήματα του κόσμου. Γιατί αυτό που μας ενδιέφερε τα προηγούμενα 5 χρόνια και μας ενδιαφέρει τα επόμενα 4, που μας εξέλεξε ο κόσμος είναι να λύσουμε και να δούμε τα προβλήματά του. Συγχρόνως συνεχίζουμε τα μεγάλα έργα, τα οποία ήδη έχουν εγκριθεί, και στη συνέχεια θα διεκδικήσουμε νέες προτάσεις για να μπορέσουμε να δούμε μια Δράμα καλύτερη, μια Δράμα που θα κρατήσει τα παιδιά της, μια Δράμα που θα δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για τους πολίτες της».