Ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε ερώτηση για την επιστροφή των υγειονομικών υπό αναστολή στην εργασία τους, με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και συνυπογράφεται συνολικά από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «δεκατρείς μήνες έχουν παρέλθει από την επίδοση αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς, όμως τίποτα δεν στάθηκε ικανό να μεταπείσει την Κυβέρνηση ότι η απόφαση θα πρέπει να ανακληθεί και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους, με τα όσα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Ούτε οι ακραίες συνθήκες κατά την πανδημία, οπότε και διαπιστώθηκε ότι το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων δεν επαρκούσε για να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση».

Μετά από πολλές πιέσεις, και αφού αποδείχτηκε ότι το σύστημα υγείας δεν είχε κανένα υγειονομικό όφελος από αυτή την απομάκρυνση, αντίθετα διευκολύνθηκαν οι συγχωνεύσεις τμημάτων, οι καταργήσεις υγειονομικών μονάδων και προχώρησαν σχέδια ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο κ. Πλεύρης δεσμεύτηκε, μέσω δημόσιων δηλώσεών του, ότι θα επανεξέταζε το ζήτημα επιστροφής των υγειονομικών στις θέσεις εργασίας τους μέσα στον περασμένο Οκτώβριο, σημειώνουν οι Βουλευτές.

«Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη έως και σήμερα, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείται η μη συναίνεση σε ιατρική πράξη ως “απόδειξη” ότι δεν αναγνωρίζουν οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί την επιστήμη, όταν όλο το διάστημα της πανδημίας, εφαρμόζοντας κάθε πρόσφορη επιστημονική γνώση, επικούρησαν τους ασθενείς συνανθρώπους μας και νοσούντες με covid 19», επισημαίνουν οι Βουλευτές και καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να επανεξετάσει την κατάργηση του μέτρου των αναστολών εργασίας για τους υγειονομικούς και να τους επαναφέρει στην εργασία τους, με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.