ΣΤO ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» ΤΗΣ JA GREECE

 

Το ΕΠΑ.Λ. Δοξάτου στo πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» της JA Greece ανέπτυξε το καινοτόμο project Stalk Jet.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο κ. Χαράλαμπος Γαλεάδης ανέφερε τα εξής:

«Κύριε Λάτσα σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την πρόσκληση. Ονομάζομαι Χαράλαμπος Γαλεάδης και είμαι ο Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος του project.

Η Stalk Jet είναι μια εικονική επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών. Η επιχείρηση επικεντρώνεται στην αξιοποίηση των παραπροϊόντων παραγωγής οίνου, συγκεκριμένα μέσω της κλασματικής απόσταξης των κοτσανιών του αμπελιού παράγουμε βιοαιθανόλη την οποία έπειτα την χρησιμοποιούμε ως καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στόχος και όραμά μας είναι η εξασφάλιση ενεργειακής αυτάρκειας για τους οινοπαραγωγούς της περιοχής μας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως μέσω της λειτουργίας μας μπορούμε να εξασφαλίσουμε ηλεκτρικό ρεύμα για όλα τα σχολεία και τα οινοποιεία της περιοχής μας.

Επομένως η Stalk Jet συνδυάζει τις ανάγκες της περιοχής, αξιοποιεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα και το επιχειρηματικό κενό στην αγορά, παράγοντας και προσφέροντας ηλεκτρικό ρεύμα σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πλάνο σε επιχειρηματίες και στελέχη της κυβέρνησης όπως η κ. Έλενα Σώκου (Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού), ο κ. Δημήτριος Κυριαζίδης (Βουλευτής Δράμας με τη Ν.Δ.). Ωστόσο το Σάββατο 13 Απριλίου, είχαμε την τιμή μαζί με τον Δημήτρη Ζαχαριάδη, Διευθυντή παραγωγής Stalk Jet, να παρουσιάσουμε το project στους Προέδρους των Επιμελητηρίων και στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα.

Όλες αυτές οι δράσεις που ανέφερα, η στήριξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς και η τιμή που μας κάνετε με την πρόσκλησή σας, μας δίνουν φτερά αισιοδοξίας για τον τελικό διαγωνισμό στην Αθήνα στις 26 Απριλίου.

Η διάκριση που πήραμε από τον διαγωνισμό και η κατάταξη μας στις 11 καλύτερες Start Up του 2024, σηματοδοτεί τη δύναμη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, των μαθητών και κυρίως των εκπαιδευτικών όταν συνεργαζόμαστε και παράγουμε ένα τόσο δημιουργικό αποτέλεσμα. Η επιτυχία αυτή μας κάνει όλους περήφανους.

Σας ευχαριστώ».