Την παραίτηση του Δημάρχου Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση η οποία υπογράφεται από τους επικεφαλής των παρατάξεων «Δημιουργική Ανατροπή» κ. Δημήτρη Δαλακάκη, «Δυναμική Αρχή» κ. Ντίνα Μιχαηλίδου και «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννη Γεωργιάδη, αναφέρονται τα εξής:

Ο Δήμος μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον Θέμη Ζεκερίδη Δήμαρχο.

Απερίφραστα δηλώνει τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στον Τύπο:

  1. Ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη παράνομων συμπεριφορών της Καβάλας εις βάρος του Δήμου Δοξάτου, επειδή οι πράξεις της Καβάλας συμφέρουν τον Δήμο Καβάλας (!), επειδή έχει αισθήματα (!) για τους Καβαλιώτες πολιτικούς (!) και επειδή είναι Καβαλιώτης(!)
  2. Ότι δεν θέλει να διεκδικήσει ο Δήμος Δοξάτου αποζημιώσεις, αλλά προτιμά να δώσει ο Δήμος Καβάλας είτε «ένα ευρώ»(!!), είτε να δωρίσει στον Δήμο Δοξάτου μια παιδική χαρά (!)

Επί τρία έτη ο Δαλακάκης Δημήτρης τον προειδοποιούσε συνεχώς για τις ενέργειες της Καβάλας να σφετεριστεί ιδιοκτησιακά τις Πηγές Βοϊράνης και να προχωρήσει σε κατασκευή δικτύου ύδρευσης για την δημοτική ενότητα των Φίλιππων κατά παράβαση της ούτως ή άλλως αποικιακής σύμβασης του 1969. Ο Θέμης Ζεκερίδης αγνόησε επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις και δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια.

Όταν τελικώς η Καβάλα έλαβε απόφαση για την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης, το γεγονός το αποκάλυψε όχι ο κ. Ζεκερίδης, αλλά ο κ. Δαλακάκης και παρά τις εκκλήσεις των παρατάξεων για άμεση δράση του Δήμου, ο κ. Ζεκερίδης κατέθεσε προσφυγή τέσσερις μήνες μετά την απόφαση της Καβάλας.

Η προσφυγή του κ. Ζεκερίδη απορρίφθηκε επειδή κρίθηκε εκπρόθεσμη. Ο κος Ζεκερίδης είχε ήδη προεξοφλήσει την απόρριψη της προσφυγής ως εκπρόθεσμη (!).

Η προσφυγή του κ. Ζεκερίδη απορρίφθηκε επίσης διότι δεν θεμελίωσε το έννομο συμφέρον του Δήμου Δοξάτου!!! Πώς είναι δυνατόν να μην μπορεί ο Δήμαρχος Δοξάτου να αποδείξει ότι οι δημότες του έχουν κάθε έννομο συμφέρον στο Νερό που πηγάζει μέσα στον Δήμο Δοξάτου; Το κατόρθωσε και αυτό.

Ο Θέμης Ζεκερίδης προεξόφλησε ήδη ότι ακόμη και αν επιδιώξουμε να υποστηρίξουμε την προσφυγή μας σε νέο βαθμό, αυτή θα απορριφθεί και πάλι για τους ίδιους λόγους…

Ο κ. Ζεκερίδης αποκάλυψε ότι προσκάλεσε την Καβάλα να πράξει ενέργειες νομής και κατοχής εντός ιδιοκτησίας του Δήμου μας!!! Η Καβαλά περίφραξε τον χώρο, ο Ζεκερίδης ομολόγησε ότι το γνώριζε και ουδέν έπραξε.

Ο Θέμης Ζεκερίδης αν και γνωρίζει ότι οι περιφράξεις είναι παράνομες και αυθαίρετες δεν καταγγέλλει την παρανομία ούτε στην Πολεοδομία ούτε στην Εισαγγελία, διότι όπως είπε δεν θέλει να στείλει τους αιρετούς της Καβάλας κατηγορουμένους.

Ενώ δεν αποδέχτηκε την προσφορά του Δαλακακη να πάει ο τελευταίος με δικά του έξοδα στην Αθήνα για να μαζέψει ξανά τα έγγραφα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Δήμου. Ομοίως απέρριψε την προσφορά της κυρίας Μιχαηλίδου να μεταβεί και η ίδια στην Αθήνα με δικά της έξοδα για να συνδράμει τον αγώνα του Δήμου.

Ο κ. Ζεκερίδης υπερασπίζεται τους αιρετούς του Δήμου Καβάλας και όχι τους δημότες του Δήμου Δοξάτου.

Αντί να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Καβάλα για την έκνομη συμπεριφορά της και να χρεώσει το νερό που καταναλώνει, δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνταχθεί μαζί του και αντί αποζημίωσης ζήτησε ο ίδιος εν είδει ελεημοσύνης από την Καβάλα ένα ευρώ ή μια παιδική χαρά!!!

Η Καβαλά μπαίνει στη γη μας, ετοιμάζεται να πάρει τζάμπα το νερό μας και ο κύριος Ζεκερίδης ζητάει κούνιες και τσουλήθρες.

Η ως τώρα στάση του κ. Ζεκερίδη κατά την άποψή μας δείχνει τον πολιτικό του δόλο. Η συμπεριφορά του δεν είναι αποτέλεσμα τύχης ή αμέλειας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης όλες οι προτάσεις του κ. Ζεκερίδη για τον χειρισμό των θεμάτων αυτών καταψηφίστηκαν και υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις του κ. Δαλακάκη.

Πέρα από το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες έχουν χάσει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης στον αποτυχημένο κ. Ζεκερίδη εξαιτίας των χειρισμών του που έχουν οδηγήσει τον Δήμο σε ντροπιαστικές ήττες.

Για τους λόγους αυτούς

Ζητούμε την άμεση παραίτησή του

Αν τόσο πολύ του αρέσει η καρέκλα του, του προτείνουμε να γίνει Δήμαρχος Καβάλας, καθώς αυτόν τον Δήμο ευεργετεί.