Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρονται τα εξής:

Η αιφνιδιαστική απόφαση ανάκλησης της άδειας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας-Έβρου (νυν Συνεταιριστική Τράπεζα Όλυμπος – Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης) στις 4 Φεβρουαρίου, άνοιξε την πόρτα της ανεργίας στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες των καταστημάτων της Τράπεζας σε Δράμα και Έβρο (Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα).

Το κλείσιμο της τράπεζας προέκυψε από το γεγονός ότι δεν διαθέτει τα ελάχιστα ίδια κεφάλαια, ούτε και κατάφερε να αντλήσει τα απαιτούμενα, μετά και την παρέλευση της προθεσμίας που είχε στη διάθεσή της, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ειδικού Εκκαθαριστή της Συνεταιριστικής Τράπεζας «ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΥΝ. Π.Ε.» αυτή τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, ενώ η Εθνική Τράπεζα ανακηρύχθηκε ανάδοχος για το σύνολο των καταθέσεων της Olympus Bank.

Και ενώ φαίνεται ότι έχουν διασφαλιστεί τα κεφάλαια της τράπεζας Όλυμπος, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τους 43 εργαζόμενους (25 εργαζόμενοι στον Έβρο και 18 στη Δράμα) της Συνεταιριστικής Τράπεζας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, σε συνθήκες μάλιστα ακραίας ακρίβειας σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα που επικρατούν εξαιτίας της αισχροκέρδειας Μητσοτάκη.

Για τη Δράμα και τον Έβρο η διασφάλιση κάθε θέσης εργασίας είναι σημαντική καθώς η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. βρίσκεται μεταξύ των Περιφερειών της χώρας που καταγράφουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, ενώ «φιγουράρει» στις πρώτες θέσεις στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη. Οι πολίτες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι ποσοστιαία οι περισσότεροι στην Ελλάδα που ζουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις εγκληματικές πολιτικές που ακολουθεί αντί να διασφαλίζει την ανάπτυξη και διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των Περιφερειών της χώρας που είναι αντιμέτωπες με τη φτωχοποίηση, το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει την ανασφάλεια και την ανεργία, να αφήνει ανεξέλεγκτη την εργασιακή ζούγκλα και την εργοδοτική ασυδοσία και να καταστέλλει κάθε συνδικαλιστή ελευθερία εν μέσω ανεξέλεγκτης ακρίβειας, ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού που ανατροφοδοτούνται από τις κυβερνητικές πολιτικές!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της Τράπεζας Όλυμπος/πρώην Συνεταιριστική Δράμας-Έβρου. Καμία θέση εργασίας δεν πρέπει να χαθεί!