ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

 

Στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου σκοποβολής, το οποίο διεξήχθη από τις 23 έως τις 30 Οκτωβρίου 2017 στο Ν. Δελχί, συμμετείχε, μαζί με τους υπόλοιπους κορυφαίους αθλητές του αθλήματος, η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη. Η Δραμινή αθλήτρια κατέλαβε την 5η θέση στο αεροβόλο πιστόλι και την 8η στο σπορ πιστόλι. Η έλλειψη αγώνων, αλλά και η ατυχία, καθώς μπλόκαρε το όπλο της στο σπορ πιστόλι, στέρησαν κάποιο μετάλλιο από την Άννα Κορακάκη.

Στον τελικό του αεροβόλου όπλου πήραν μέρος δέκα αθλήτριες. Η Άννα Κορακάκη με επίδοση στους προκριματικούς 383/400 και 16 κεντρικά 10άρια, πέρασε στην τελική φάση με την τρίτη καλύτερη βαθμολογία. Η αρχή της τελικής φάσης του αγώνα δεν ήταν ανάλογη με το ταλέντο της αθλήτριας της σκοποβολής (πέρυσι στην Μπολόνια, σε αντίστοιχο αγώνα, είχε 391/400). Όταν βελτίωσε τις βολές της δεν μπορούσε να φτάσει τις συναθλήτριές της, καθώς το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Στο σπορ πιστόλι η Άννα Κορακάκη λόγω εμπλοκής στου γεμιστήρα του όπλου της έριξε μια βολή παραπάνω, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, να τιμωρηθεί με αφαίρεση δύο βαθμών. Αυτό συνέβη ενώ στους προκριματικούς έκανε την καλύτερη επίδοση στην καριέρα της, έχοντας στον ορίζοντα όχι μόνο το χρυσό μετάλλιο, αλλά και ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Η Δραμινή αθλήτρια προκρίθηκε με 591/600, όταν με 584/600 κατέκτησε το ολυμπιακό μετάλλιο. Η αφαίρεση των δύο βαθμών δεν μπόρεσε να καλυφθεί στη συνέχεια κι έτσι η Άννα Κορακάκη πλασαρίστηκε στην 8η θέση.