Στη γενέθλια πόλη των σύγχρονων εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, όλοι, διοργανωτές και αθλητές, εμφορούμενοι από τις ίδιες αξίες πίστης και πολιτισμού, διοργανώσαμε μια ιδιαίτερη αθλητική και φιλανθρωπική εκδήλωση.

Τα ΒΑΛΔΙΡΚΕΙΑ αναβίωσαν στην Ονειρούπολη της Δράμας, για να χρωματίσουν τα αυθεντικά νοήματα των Χριστουγέννων, τα οποία φέρουν στις παραδόσεις τους οι χαρισματικοί κάτοικοι της πόλης.

Αυτό όμως που φωτίζει σαν άστρο πάνω από τις γιορτές της πόλης είναι το παράδειγμα και η προτροπή της οικογένειας του αδικοχαμένου αθλητή Σαμαρά Στέλιου: τα έσοδα της εκδήλωσης να διατεθούν σε σύλλογο φροντίδας και προστασίας απόρων και ανυπεράσπιστων παιδιών.

Εκατοντάδες αθλητές όλων των κατηγοριών έξω από οποιαδήποτε σωματική διάκριση και διάθεση ανταγωνισμού, έτρεξαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Την αθλητική – φιλανθρωπική εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κάτω Νευροκοπίου, ο ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ και ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Δράμας, ενώ συνεργάστηκαν ο Α.Ο. Δράμας, ο Σ.Κ.Α. Δράμας και ο Πολυνίκης Δράμας και Δοξάτου. Την εκδήλωση υποστήριξαν o Δήμος Δράμας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας, η Π.Ε. Δράμας και η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας.

H εκδήλωση περιλάμβανε τους εξής αγώνες:

Αγώνα ΑΜΕΑ 500 μ.

Παιδικό αγώνα για παιδιά Δημοτικού 1000 μ.

Λαϊκό αγώνα 5 χιλιομέτρων και

Λαϊκό αγώνα 10 χιλιομέτρων.

Η χαρά και η ευχαρίστηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όσων συμμετείχαν στους αγώνες, όπως φαίνεται στο φωτογραφικό υλικό υπάρχει στη σελίδα μας στο fb Frozen Peaks.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, την εταιρεία Saucony, το Coffe Berry, τα Σούπερ Μάρκετ Γουντσίδης, την εταιρεία Χιλιώτης, το SYM scooter club Dramas, τα αλλαντικά Βορείου Ελλάδος, τον Δημήτρη Κατραντζή και όλους τους εθελοντές που έκαναν το καλύτερο για την επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Π.Ο.Σ Νευροκοπίου, ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ, Σύλλογος ΑΜΕΑ Δράμας, ΣΔΥΔ Δράμας