ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Δ.Ε.Ε.Π.) ΔΡΑΜΑΣ

Την Πέμπτη 19/11/2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, που διοργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού και συντόνισε ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Στέλιος Κονταδάκης.

Η τηλεδιάσκεψη είχε θέμα: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός – Τεχνολογία και Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες σύμμαχοι ενάντια στην πανδημία».

Ο Υπουργός κ. Πιερρακάκης παρουσίασε, σε μια συζήτηση που είχε διάρκεια περίπου 3 ώρες, τις μέχρι τώρα αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, όπως είναι η διαδικτυακή πύλη www.gov.gr, που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες υπηρεσίες. Άυλη συνταγογράφηση και παραπεμπτικά, ψηφιακή ακαδημία πολιτών, προσωρινή άδεια οδήγησης, βεβαίωση του γνησίου υπογραφής, πιστοποιητικά δημοτολογίων και ληξιαρχικές πράξεις, λειτουργία του 112 (αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης), ηλεκτρονική κατάθεση δικαιολογητικών για λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και ψυχοθεραπείες, εγγραφή στα νηπιαγωγεία, δήλωση γέννησης παιδιού με μια ενέργεια στο μαιευτήριο, είναι μερικές από αυτές.

Το myKEPlive δίνει πλέον τη δυνατότητα στους Δήμους να εξυπηρετούν τους πολίτες εξ αποστάσεως, μέσω των ΚΕΠ.

Η δημιουργία κέντρου διαλειτουργικότητας κάνει τα συστήματα του δημοσίου να «μιλούν» μεταξύ τους.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προχωράει με σταθερά και σωστά βήματα και στη ψηφιοποίηση του κράτους δημιουργώντας ένα «οικοσύστημα καινοτομίας», δείχνοντας τις αναπτυξιακές και τεχνολογικές δυνατότητες της χώρας μας, προσελκύοντας μεγάλες επενδύσεις όπως αυτή της Microsoft στην Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας

Αλέξανδρος Γεωργιάδης