Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • Με τη συμμετοχή του πρ. Υπουργού Α. Ξανθού

 

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

Την Δευτέρα 18/5 ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη για τη δημόσια υγεία στο Νομό Δράμας παρουσία του πρώην Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού. Υπήρξε ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων υγειονομικών φορέων και εργαζομένων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι Καρατζόγλου Θεσσαλονικιά, Διοικήτρια του ΓΝΔ, Ναζάρογλου Ευάγγελος, Δ/ντής της Ιατρικής Επιτροπής του ΓΝΔ, Κιόρτεβε Παρθένα, Πρόεδρος του Σωματείου Ιατρών ΓΝΔ, Παπαδόπουλος Γιάννης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΔ και τα μέλη της διοίκησης Λαφτσίδου Αναστασία και Αμμαραντίδου Ιωάννα, Σιρλατζής Ιάκωβος, Πρόεδρος της ΠΑΣΟΝΟΠ ΓΝΔ, Λεμπιδάκης Κων/νος, Διευθυντής ΚΥ Δράμας, Γκιουλούμη Μαρία, Δ/ντρια ΚΥ Προσοτσάνης, Καλυβίνος Αυγουστίνος, Διευθυντής ΚΥ Παρανεστίου, Γεωργιτζίκη Αθηνά, Αντιπρόεδρος Σωμ. Εργαζομένων ΚΥ, Βασιλείου Όλγα, Γραμματέας ΙΣΔ, Κιμισκίδης Ιορδάνης, Ιατρός Παθολόγος, τα μέλη της θεματικής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Ξανθόπουλος Θεόφιλος, ο πρώην Βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδης Χρήστος και ο Γρ. Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Καρβούνης Δημήτρης.

Για πάνω από τρεις ώρες συζητήσαμε για το παρόν και το μέλλον του δημόσιου συστήματος υγείας και ειδικά των δομών του Νομού μας. Εκτιμήθηκαν θετικά από όλους οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το προσωπικό για την αντιμετώπιση του Covid-19 παρά τις αρχικές δυσκολίες. Χαιρετίστηκε η συμβολή ιδιωτών που με δωρεές ενίσχυσαν με υγειονομικό υλικό τις δομές υγείας, πρωτίστως το Νοσοκομείο μας. Τονίστηκαν βεβαίως οι χρόνιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο, ειδικά ιατρικού προσωπικού. Όλοι θεωρούν ότι τώρα που έχει καθολική αναγνώριση το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ευκαιρία να αναδιαρθρωθεί και να βελτιώσει τις παροχές του προς όλους τους πολίτες. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της Α/θμιας φροντίδας υγείας. Τέλος, τονίστηκε η αξία του ιδιωτικού τομέα, ειδικά των διαγνωστικών κέντρων στις σημερινές συνθήκες, ως συμπληρωματικού του δημόσιου.

Ο κ. Ξανθός, αφού αναγνώρισε λάθη και καθυστερήσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβλήθηκαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες και ανόρθωσαν το ΕΣΥ, παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία. Ένα σχέδιο ποιοτικής αναβάθμισης, καθολικότητας και ισότητας, καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο, γενναιόδωρο προς το σύνολο των εργαζομένων. Ένα ενιαίο σχέδιο για την Α/θμια και Β/θμια φροντίδα υγείας. Χαιρέτησε την ωριμότητα και την καλή διάθεση που χαρακτήρισε τη συζήτησή μας, ενώ μαζί με τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεσμευτήκαμε για την εκπόνηση ενός τοπικού σχεδίου για τη διάρθρωση των δομών του Νομού, το οποίο θα σχεδιαστεί σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.