Εκδόθηκε η απόφαση για το «τέλος» της μάσκας από σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου, τι ισχύει με σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο.

Πιο αναλυτικά, στο ΦΕΚ εκδόθηκε η απόφαση για το «τέλος» της μάσκας, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και… βλέπουμε, με την ημερομηνία «ορίζοντα» που έχει αναφέρει ο κ. Θάνος Πλεύρης, να είναι η 15η Σεπτεμβρίου.

Πρακτικά, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που αφορούν όλους τους χώρους αφορούν την χρήση αντισηπτικού (με 70% περιεκτικότητα αλκοόλ) και ο εξαερισμός των χώρων, με βάση τις γνωστές οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Αναφορικά με τα καταστήματα τροφίμων (δηλαδή σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες αλλά και φαρμακεία κλπ) ισχύουν τα παραπάνω μέτρα, σε συνδυασμό με την ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη
καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, θα ισχύουν ακριβώς τα ίδια μέτρα (θα αφορούν και τα mall – εμπορικά κέντρα- και τα εκπτωτικά χωριά) καθώς και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops in a shop), όπως ακριβώς ορίζουν τα «γενικά μέτρα», δηλαδή αντισηπτικό και εξαερισμό χώρου.

Συνεπώς, για τα ψώνια πλέον σε σούπερ μάρκετ και όχι μόνο, η μάσκα δε θα είναι υποχρεωτική και εξαρτάται πλέον από τον καθέναν από μας εάν θα την έχει μαζί του.

Πηγή: dikaiologitika.gr