ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Αυτά που συμβαίνουν με την γείτονα χώρα (Τουρκία) είναι σαν μας απειλεί έμμεσα για πολεμική σύρραξη κι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο…

Ας δούμε λοιπόν πως ο απλός στρατιώτης βιώνει την στρατιωτική του θητεία. Είναι κοινό μυστικό πως οι πολλές συχνές άδειες διανυκτέρευσης δίνονται για την μείωση των γευμάτων και για τα ελλιπή κρεβάτια ύπνου, αφού οι στρατιώτες είναι περισσότεροι των υλικών. Επίσης σε πολλούς θαλάμους δεν υπάρχει θέρμανση, ζεστό νερό για μπάνιο και πολύς στρατιωτικός εξοπλισμός έχει αγορασθεί από τους γονείς, ενώ οι φαντάροι παίρνουν 8 ευρώ το μήνα για τα προσωπικά τους έξοδα!!! Σε απομονωμένα στρατόπεδα 4 φαντάρων δεν υπάρχει πρωινό!

Όλες αυτές οι ελλείψεις πρέπει οι ανώτεροι στρατιωτικοί να τις πληροφορούν στον Υπουργό και είναι υποχρεωμένος να τις ξέρεις για την βελτίωση των όσων ανέφερα.

Τι είπε Περιφερειάρχης, Δήμαρχος κλπ. που παρόλο που έχουν πληθώρα εκλεγμένων τοποθετούν σε θέσεις επί αμοιβή άτομα που δεν έχουν εκλεγεί, αλλά ανήκουν στον πολιτικό τους χώρος, ειδικούς συμβούλους, θεματολόγους, δικηγόρους, διευθυντές.

Όλοι αυτοί οι έξτρα αμειβόμενοι εμφανίζονται σε TV, σε περιοδικά, σε εφημερίδες συχνότατα, άλλοτε χαζογελώντας, άλλοτε βρίζοντας και ειδικά όταν υπάρχει περίπτωση να χάσουν τη θέση τους! Αλλάζουν συνδυασμούς για να βολευτούν στην έξτρα θέση, ενώ πρωτίστως υποψήφιους συμβούλους τους, τους έχουν βάλει να διαπληκτίζονται με τον συνδυασμό που τώρα ανήκουν.

Άνθρωποι γραβατωμένοι, με τα χέρια στις τσέπες, χωρίς να ‘χουν κάνει ούτε ένα ένσημο να θέλουν τάχα μου να λύσουν τα προβλήματα του τόπου μας!!!

Ας τα μαθαίνουμε αυτά, ας προβληματιστούμε, ας αποφασίσουμε επιτέλους –γιατί σύντομα θα έχουμε εκλογές, αφού ο λαός δυσανασχετεί- και άρα πρέπει να ξέρουμε να ψηφίσουμε σωστά.