Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον πεζόδρομο της Ζερβού, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2023 ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε συγκεκριμένες αναφορές στη Δράμα και σε θέματα που απασχολούν τους Δραμινούς.

Συγκεκριμένα, σε ένα σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Ξέρετε ότι ειδικά στην Δράμα, έχετε ορισμένες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες βρίσκονται εδώ, δημιουργούν θέσεις εργασίας εδώ και επενδύουν εδώ.

Έβλεπα μόνο τις προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί στον αναπτυξιακό νόμο, τα καινούργια επενδυτικά σχέδια που δρομολογούνται στη Δράμα, και αναρωτιόμουν: θα ήταν αυτοί οι επιχειρηματίες που θα δημιουργήσουν τελικά τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος εξίσου διατεθειμένοι να επενδύσουν εάν ήταν μια διαφορετική κυβέρνηση στα πράγματα της χώρας; Η απάντηση είναι πως όχι. Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και δημιούργησε αυτή την έκρηξη επενδύσεων και μόνο μέσα από τις επενδύσεις μπορούμε τελικά να πετύχουμε καλύτερες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε: «Όπως μπορούμε να κάνουμε πράξη και μια σειρά από χρόνιες εκκρεμότητες οι οποίες αφορούν ειδικά την περιοχή σας, τη Δράμα. Θυμάστε όταν είχα έρθει πριν από τις εκλογές; Το πρώτο θέμα το οποίο μου είχατε θέσει, και δικαιολογημένα, ήταν η απομόνωση της Δράμας και η αδυναμία σύνδεσής της με την Εγνατία Οδό.

Σήμερα και οι δύο κεντρικές δεσμεύσεις που σας είχα δώσει, υλοποιούνται. Επισκέφτηκα το πρώτο εργοτάξιο, κοντά στην Καβάλα, της νέας οδικής σύνδεσης Καβάλας – Δράμας, η οποία ήδη υλοποιείται. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε οριστικό ανάδοχο στο μεγάλο έργο σύνδεσης της Δράμας με την Αμφίπολη, που αποτελεί κεντρική μας προεκλογική δέσμευση και θα υλοποιηθεί από αυτήν την κυβέρνηση και θα είναι έτοιμο πριν το τέλος της επόμενης τετραετίας.

Την ίδια προσοχή θέλω να δώσουμε και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας της Δράμας. Έχετε εδώ πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν έχετε μόνο μια βιομηχανική περιοχή που προσελκύει εξαιρετικές επιχειρήσεις. Έχετε έναν κλάδο του μαρμάρου εξαιρετικά δυναμικό, έχετε καταπληκτικές επιχειρήσεις οι οποίες φτιάχνουν από τα καλύτερα κρασιά στην πατρίδα μας και θέλουμε να στηρίξουμε ακριβώς αυτόν τον κλάδο του πρωτογενούς τομέα.

Να στηρίξουμε τον ορεινό σας τουρισμό. Ίσως ορισμένοι θα θυμούνται ότι κάποτε κάποιοι από το εξωτερικό είχαν έρθει να δουν το Φαλακρό, εδώ, με την προοπτική να δημιουργήσουν ένα κορυφαίο χιονοδρομικό. Τότε δεν θέλαμε επενδύσεις, τους διώξαμε και πήγαν στη Βουλγαρία, στο Μπάνσκο. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν πια και αλλάζουν με τη δική μας κυβέρνηση, όπως και η δυνατότητα η Δράμα να μετατραπεί σε ένα κέντρο πολιτισμού. Το στρατόπεδο “Ανδρικάκη”, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα μετατραπεί σε έναν πόλο πολιτισμού και νέων τεχνολογιών.

Η Δράμα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει σε πολλούς διαφορετικούς αναπτυξιακούς τομείς και θέλω μαζί, αυτό το όραμα το οποίο έχουμε όχι μόνο για τη Δράμα, αλλά συνολικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να μας δώσετε τη δυνατότητα να το κάνουμε πράξη».

Τέλος, στο κομμάτι της ομιλίας του για την Υγεία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε για το Νοσοκομείο Δράμας: «Θα στηρίξουμε τα νοσοκομεία μας -ξέρετε ότι έχουμε φιλόδοξα σχέδια για το νοσοκομείο της Δράμας, όχι μόνο για την ενεργειακή του αναβάθμιση, αλλά έχουμε εξασφαλισμένους πόρους για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, για τη μονάδα εντατικής θεραπείας».