ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Με λαμπρό τρόπο και τη δέουσα κατάνυξη τίμησε η Δράμα την εορτή της Πολιούχου της Αγίας Βαρβάρας, τόσο την παραμονή, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, όσο και ανήμερα της εορτής, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2013.

Την παραμονή της γιορτής, πλήθος πιστών, συνεπικουρούμενοι και από τον πολύ καλό για την εποχή καιρό, συμμετείχε στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου. Η πομπή, συνοδεία του ιερού κλήρου, μαθητών, Συλλόγων, στρατιωτικού αγήματος, εκπροσώπων αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου, δια μέσου κεντρικών οδών της πόλης (Αγ. Βαρβάρας, Γ. Σταυρού, Θ. Αθανασιάδη, Εθνικής Αμύνης, Πλ. Ελευθερίας και Βενιζέλου) κατέληξε στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Εκεί τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, ενώ το βράδυ στο ανακαινισμένο Ναΰδριο της Αγ. Βαρβάρας τελέστηκε αγρυπνία.

Ανήμερα της γιορτής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου εψάλη ο όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Λίγο αργότερα, την ίδια ημέρα, τελέστηκε Δοξολογία στη μνήμη της Προτστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στο στρατόπεδο «Φωστηρίδη».