Κατά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα κατηγορείται για δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο

Για προκλήσεις της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο κάνει λόγο η Τουρκία, που για ακόμα μια φορά προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα, ενώ ταυτόχρονα κάνει λόγο και για καθεστώς αποστρατικοποίησης που βρίσκονται ελληνικά νησιά.

Κατά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα κατηγορείται για δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση της Τουρκίας για διάλογο και διαύλους επικοινωνίας, ωστόσο βλέπουμε ότι συνεχίζονται τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας στην περιοχή, τα οποία αυξάνουν την ένταση. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι η Ελλάδα με Notam κήρυξε 15 περιοχές άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των νησιών που είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης κι έκλεισε στο Αιγαίο και την Αντολική Μεσόγειο με μια μεγάλη περιοχή από τις από τις 4 Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου του 2021».

Στο τέλος της ανακοίνωσης μάλιστα, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί την Ελλάδα για υποδείξει υπευθυνότητα συμβάλλοντας στις προσπάθειες της Τουρκίας «να ενισχύσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Πηγή: newsbomb.gr