Με μεγάλες προσφορές από τα καταστήματα, δεκάδες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, μουσικά και χροευτικά σχήματα και πολλές εκπλήξεις, η «Λευκή Νύχτα» θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα την Παρασκευή 5 Ιουλίου, από τις 7.30 το απόγευμα έως αργά το βράδυ. Μετά την περσινή επιτυχία όταν η πόλη της Δράμας κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου, η «Λευκή Νύχτα» διοργανώνεται και φέτος με σκοπό να καταστεί θεσμός για τη Δράμα. Συνδιοργανωτές της «Λευκής Νύχτας» είναι η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο Δήμος Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας και ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας.

Σχετική συνέντευξη τύπου για τη «Λευκή Νύχτα» παραχώρησαν την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Κύρτσης. Όλοι τους στάθηκαν στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των συνδιοργανωτών φορέων, ενώ παράλληλα απεύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει στη «Λευκή Νύχτα», διασκεδάζοντας και στηρίζοντας την τοπική αγορά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, στις δηλώσεις του, ανέφερε: «Πέρυσι είχε μεγάλη επιτυχία και φέτος ευελπιστούμε να είναι ακόμη καλύτερη. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Είμαστε όλοι στο πνεύμα της συνεργασίας, γιατί η Δράμα χρειάζεται τέτοιες δράσεις. Ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιες δράσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος και γενικά όλοι έχουμε ανάγκη από τέτοιες δράσεις που αφορούν την οικονομία μας. Να δώσουμε κάποιες ενέσεις και στα μαγαζιά και στον κόσμο που θα του δοθεί η ευκαιρία να βγει και να ψωνίσει σε πολύ καλές τιμές. Να διασκεδάσει γιατί θα έχουμε και πάρα πολλά χάπενινγκ με μουσικές παραστάσεις. Εμείς ως Περιφέρεια στηρίζουμε κάθε τέτοια εκδήλωση και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμη πιο συνεργάσιμοι, γιατί ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πιστεύω ότι φέτος θα πάμε πιο καλά και του χρόνου ακόμη καλύτερα. Αλλά αυτό θα το δούμε στην πορεία. Θα ακούσουμε και τις κριτικές του κόσμου για να δούμε κι εμείς πως θα πορευτούμε.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Γεωργιάδης επεσήμανε: «Και ο Δήμος Δράμας φυσικά στέκεται αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται. Σε μια προσπάθεια που από ότι φαίνεται γίνεται θεσμός και εύχομαι να γίνει και σαφέστατα να τον ενδυναμώσουμε στο μέλλον και να τον βελτιώσουμε προς όφελος όλων των επαγγελματιών της πόλης μας. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία. Εύχομαι να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα και είμαι σίγουρος ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε. Να είμαστε γεροί του χρόνου να το ξαναδιοργανώσουμε όλοι μαζί».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης σημείωσε: «Και το Επιμελητήριο Δράμας στηρίζει κάθε προσπάθεια που τονώνει την αγορά, που στηρίζει τις επιχειρήσεις. Παραδοσιακά η υποστήριξή μας θέλει δράσεις ουσιαστικά όπως και αυτή της Λευκής Νύχτας. Θεωρώ ότι είναι μια δράση επιτυχημένη, η οποία θα αποδώσει καρπούς και φέτος. Σε κάθε περίπτωση μέσα στο πρόβλημα το οποίο υπάρχει σήμερα γενικότερα με τη στήριξη της μικρής και μικρομεσαίας επιχείρησης, αυτού του είδους οι προσπάθειες θα πρέπει να στηρίζονται. Ως Επιμελητήριο Δράμας διακρίνουμε αυτές τις προσπάθειες οι οποίες θα πρέπει να στηριχτούν και για αυτό συμμετέχουμε κι εμείς με τις δυνάμεις στο εγχείρημα το οποίο γίνεται. Αμέσως μετά τη “Λευκή Νύχτα” είναι οι εκπτώσεις. Ο Δραμινός κόσμος θα πρέπει να στηρίξει την αγορά. Κάθε ευρώ που μένει στη Δράμα είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει θέσεις εργασίας. Για αυτό τον λόγο πάντα ως φορείς στεκόμαστε πάντα ως αρωγοί στις προσπάθειες τις οποίες καταβάλουν τα σωματεία και οι σύλλογοι».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Κύρτσης δήλωσε: «Η “Λευκή Νύχτα” ξεκίνησε πέρυσι και είχε μεγάλη επιτυχία. Για αυτόν τον λόγο δεν μπορούσαμε να μην την κάνουμε και φέτος. Είναι ένας θεσμός που θα δημιουργηθεί για τη Δράμα. Έχει πάρα πολλές δράσεις. Φέτος σας καλούμε την Παρασκευή 5 Ιουλίου να έρθετε, να περάσετε καλά, να διασκεδάσετε. Τα καταστήματά μας και οι συνεργάτες μας θα έχουν πάρα πολύ καλές προσφορές για όλους όσοι επισκεφτούν την πόλη μας για να ψωνίσουν, αλλά και για να διασκεδάσουν. Σκοπός της “Λευκής Νύχτας” για εμάς είναι πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε όλους τους καταναλωτές που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και κατά δεύτερο θα κάνουμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο τις προσφορές που μπορούμε να κάνουμε, όσο μεγαλύτερες μπορούμε να κάνουμε στα καταστήματά μας, ώστε να ψωνίσει ο κόσμος και να διασκεδάσει εκείνη την υπέροχη βραδιά». Τέλος, ο κ. Κύρτσης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον Δήμαρχο Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχ΄λαη Μουρβετίδη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Στέφανο Γεωργιάδη και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργιάδη, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης για την υποστήριξη.