ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 

 

Όπως είναι γνωστό οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του τρέχοντος έτους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4555/2018, οι οποίες εισάγουν νέα δεδομένα κυρίως στις εκλογικές διαδικασίες (εκλογικό σύστημα, κατάρτιση ψηφοδελτίων, κωλύματα υποψηφίων κλπ).

Η ΠΕΔ ΑΜΘ, προκειμένου να διευκρινισθούν διάφορα ζητήματα, αποφάσισε τη διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης-ημερίδας με θέμα «Θεσμικές αλλαγές και εκλογικά με το Πρόγραμμα Κλεισθένης Ν. 4555/18».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Chris & Eve, 3ο χλμ ΕΟ Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με ώρα προσέλευσης την 09.00 π.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Εισηγητές της ημερίδας θα είναι η κ. Μ. Μαυραγάνη, Γενική Διευθύντρια Αποκέντρωσης και Αυτοδιοίκησης, καθώς και η κ. Βιβή Γεωργακοπούλου και ο κ. Κίμων Σιδηρόπουλος, στελέχη της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΣ θα παρουσιάσουν τις διατάξεις του νόμου με έμφαση στην εκλογική διαδικασία και θα απαντήσουν στις όποιες ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους αιρετούς, αλλά και στους πολίτες της Α.Μ.Θ. που ενδιαφέρονται για το θέμα (π.χ. νέοι υποψήφιοι).

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

 

09:00 – 09:30 Προσέλευση συμμετεχόντων

09.30- 09.40 Καλωσόρισμα και χαιρετισμός του Προέδρου της ΠΕΔ Α.Μ.Θ. κ. Β. Λαμπάκη Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

09:40 – 10:40 Εισηγήσεις:

Θεσμικές αλλαγές με το Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι

Εισηγήτρια: Μαρία Μαυραγάνη, Γενική Διευθύντρια Αποκέντρωσης & Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Υπουργείο Εσωτερικών

Η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με το Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι

Εισηγητές: Κίμων Σιδηρόπουλος, Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΤΑ, Υπουργείο Εσωτερικών

Βιβή Γεωργακοπούλου, Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΤΑ, Υπουργείο Εσωτερικών

11:00 – 14: 00 Ερωτήσεις – Συζήτηση