Από την Τρίτη 2 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 διεξάγεται στο 1ο ΕΠΑΛ Δράμας το θερινό σχολείο «Summer in Drama» υπό την αιγίδα της ΜΠΟΔΟΥΡΟΓΛΟΥ ΑΜΚΕ.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα θερινού σχολείου «Summer in Drama» το παρακολουθήσουν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, απόφοιτοι πλέον των Γυμνασίων της Π.Ε. Δράμας.

Κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου διεξάγονται δημιουργικές δραστηριότητες, εκδρομές και μαθήματα βασισμένα σε θεματικές, όπως: Ψηφιακές τεχνολογίες, Αειφορία και Περιβάλλον, Θετικές Επιστήμες, Κινηματογράφος, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Φυσικής Αγωγή, Χορός, κ.α. Για την παρουσίαση και κάλυψη των παραπάνω θεματικών μαθημάτων και δράσεων θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας στελέχη εξεχόντων οργανισμών και φορέων όπως: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ActionAid, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Junior Achievement Greece και Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δήμου Δράμας.

Επίσης, σημαντική συνεισφορά και ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία θα προσδώσει η συμμετοχή των οργανισμών, φορέων και συλλόγων της Δράμας, όπως: το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Δράμας, η ΔΡΑΣΗ – Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας, το Κέντρο Νεότητας Δήμου Δράμας, ο Σύλλογος Δ.Ε.Δ.Κ.Α. (Δραμινοί Εθελοντές Διάσωσης Καρδιακής Ανακοπής), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – Robotek, ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας, ο Σύλλογος Experience Adventure Outdoor Club, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Pawmates Rescue και το Ε.Κ. Δράμας.

Πέραν από τις ως άνω μαθησιακές δραστηριότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθούν και δύο εκδρομές, η πρώτη στον Γρανίτη Δράμας (πεζοπορία και περιβαλλοντικές δράσεις) και η δεύτερη στο Γυμνάσιο Νικηφόρου (πειράματα φυσικής και αστροπαρατηρήσεις), ενώ οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μαθήματα χορού!

Το πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας αλλά θα αξιολογηθεί προκειμένου να παρουσιαστεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με την πρόταση – προοπτική να εφαρμοστεί σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας τις επόμενες σχολικές χρονιές.

Το θερινό σχολείο υποστηρίζεται με εθελοντική συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των παραπάνω φορέων οργανισμών και συλλόγων αλλά και πολλών εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας και άλλων σχολείων. Αξιοποιείται ο πλούσιος τεχνολογικός εξοπλισμός που διαθέτει η σχολική μονάδα και όλες οι οικονομικές απαιτήσεις του προγράμματος (μετακινήσεις και διαμονή στελεχών που θα έρθουν στη Δράμα, διατροφή, εκδρομές, απαραίτητα υλικά κ.α.) θα καλυφθούν από την ΑΜΚΕ ΜΠΟΔΟΥΡΟΓΛΟΥ.

Οργανισμοί, Φορείς και Σύλλογοι που συμμετέχουν:

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ActionAid

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

Junior Achievement Greece

Πολιτιστικός Οργανισμός – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δήμου Δράμας

Ε.Κ.Φ.Ε. Δράμας

ΔΡΑΣΗ – Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας

Κέντρο Νεότητας Δήμου Δράμας

Δ.Ε.Δ.Κ.Α. (Δραμινοί Εθελοντές Διάσωσης Καρδιακής Ανακοπής)

Σύλλογος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Robotek

Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας

Experience Adventure Outdoor Club

Pawmates Rescue

Ε.Κ. Δράμας

… με 21 στελέχη τους

Συμμετέχουν :

Η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας

Σαλής Αναστάσιος – Διευθυντής

Τεστέμπασης Ιωάννης – Υποδιευθυντής

Φωτιάδου Κυριακή – Υποδιευθύντρια

… και 17 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων οι 16 του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας.