Αλλαγές αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακινήσεις, αλλά και άνοιγμα ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων από την προσεχή Δευτέρα.

Αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανακοινωθούν αλλαγές τόσο στις μετακινήσεις όσο και στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο καιρός βελτιώνεται, η μέρα μεγαλώνει, οι πολίτες νιώθουν εξαιρετική κόπωση από το πολύμηνο lockdown, συνεπώς κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι αναζητούν ένα μείγμα που θα δώσει την απαιτούμενη ανάσα στους πολίτες χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, αναμένεται από αυτό το Σαββατοκύριακο να εφαρμοστούν αλλαγές σε μετακινήσεις και σε απαγόρευση κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, έχουν κλειδώσει αλλαγές στον κωδικό 6 στο 13033 καθώς πλέον θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις με την χρήση ΙΧ. Μέχρι και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεν μπορούσε κανείς με τον κωδικό 6 στο 13033 να αλλάξει δήμο παρά μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια.

Επιπλέον, η απαγόρευση κυκλοφορίας και το Σάββατο και την Κυριακή θα ξεκινάει στις 9 μ.μ. αντί για τις 7 μ.μ.. Συνεπώς, από αύριο ο κόσμος, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα έχει τι δυνατότητα να επισκεφτεί χώρους πρασίνου μακριά από την οικία του αλλά και την θάλασσα. Τέλος, θα έχει περισσότερο χρόνο για βόλτα – σωματική άσκηση μέχρι την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 9 μ.μ.

Πηγή: dikaiologitika.gr