Κλιμάκιο της Κυβέρνησης και του κόμματος της Ν.Δ., πραγματοποίησε περιοδεία στον Νομό Δράμας την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Παύλο Μαρινάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος κ. Στέλιο Κονταδάκη, τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς και τον Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο.

Το κυβερνητικό – κομματικό κλιμάκιο πραγματοποίησε ένα πυκνό πλέγμα επαφών και επισκέψεων, καθώς διαμοιρασμένο σε τρία μέρη, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, τους Δημάρχους Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη, τη Δομή LAB.40 του Επιμελητηρίου Δράμας, την Ένωση Κυριών Δράμας, την ομάδα πατατοπαραγωγών του Κ. Νευροκοπίου, την εταιρεία Wonderplant και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας.

«Η νέα εποχή βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και ευημερίας έχει ανατείλει ήδη για όλους τους Έλληνες»

Μετά την ολοκλήρωση  της επίσκεψης στο Δημαρχείο Δράμας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., σχετικά με την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, καθώς και όλο το κλιμάκιο της Ν.Δ. για την επίσκεψη στον Δήμο Δράμας. θέσαμε θέματα, τα οποία απασχολούν την τοπική κοινωνία, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό όμως που έχω να τονίσω είναι ότι γενικά από τη συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο Εσωτερικών και με τον ίδιο τον Αναπληρωτή Εσωτερικών, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, γιατί ο Δήμος της Δράμας έχει ενταχθεί σε πάρα πολλά προγράμματα και πραγματικά η αλλαγή του τοπίου της κοινωνίας μας είναι ορατή με τα έργα που διαδραματίζονται και τρέχουν».

Στις δηλώσεις του ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Είμαστε εδώ ως ένα κλιμάκιο Κυβέρνησης και του κόμματος της Ν.Δ. για να αφουγκραστούμε όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, συνδιαμορφώνοντας την ατζέντα του Πρωθυπουργού για τον επόμενο χρόνο στους βασικούς άξονες που θα εξαγγείλει στη Δ.Ε.Θ. Επομένως είναι διπλή η χαρά, γιατί μπορούμε να δούμε τι κάναμε, τι πετύχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ποιες είναι οι προκλήσεις του μέλλοντος. Και πράγματι θέλω να δώσω ένα ευρύτερο μήνυμα σε όλους, ότι καταφέραμε ενωμένοι, πολίτες, Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση, το προηγούμενο χρονικό διάστημα των τριών ετών που πέρασε να αντιμετωπίσουμε τεράστιες, πρωτοφανείς, εξωγενείς κρίσεις με επιτυχία. Είτε τα θέματα της πανδημίας, της μεταναστευτικής πρόκλησης, τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης και του εισαγόμενου πληθωρισμού, όλα απαιτούν συντονισμένες προσπάθειες και ομόνοια. Και νομίζω ότι αυτό το επιδείξαμε.

Είμαστε εδώ, όχι μόνο για να πούμε ότι έργα τα οποία είχαν οραματιστεί στο παρελθόν, πλέον δρομολογούνται, για παράδειγμα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” 44 εκ. ευρώ έργων χρηματοδοτούνται σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας σε όλους τους Δήμους. Έργα από αγροτική οδοποιία μέχρι ψηφιακό μετασχηματισμό και από ύδρευση μέχρι θέματα ηλεκτροκίνησης. Επομένως θέματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Αλλά και άλλα εργαλεία χρηματοδοτικά συνδράμουν στο να βγάλουν από την απομόνωση, όπως θεωρούνταν στο παρελθόν, τη Δράμα, όπως για παράδειγμα η σύνδεση με την Εγνατία. Ένα θέμα το οποίο απασχολούσε για πολλά χρόνια και πλέον δρομολογείται με αυτήν την Κυβέρνηση.

Πέρα από τα ζητήματα των έργων και της αναπτυξιακής προοπτικής, φυσικά υπάρχει η πρόκληση της αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους. Έχουμε βοηθήσει την Αυτοδιοίκηση ως Υπουργείο Εσωτερικών με 218 εκ. ευρώ για τους Δήμους και άλλα 8 εκ. ευρώ για τις Περιφέρειες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, κύριε Δήμαρχε, δίνοντας άλλα 100 εκ. ευρώ περίπου, προκείμενου εσείς να μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας, να μη μετακυλίετε αυξημένο κόστος μέσω δημοτικών τελών στους δημότες και όλοι μαζί να απορροφούμε αυτούς τους κραδασμούς. Άρα, ούτε θέματα θέρμανσης των σχολείων μας θα υπάρξουν, ούτε ζητήματα που έχουν να κάνουν με βασικές υποδομές θα κινδυνεύσουν. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε κι αυτή την κρίση.

Όσον αφορά το μέλλον, ξέρετε πολύ καλά αγαπητέ Δήμαρχε, ότι εμείς ενδυναμώνουμε την Αυτοδιοίκηση, γιατί θέλουμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Και πιστεύουμε ότι το βλέπει αυτό ο ελληνικός λαός τα τρία τελευταία χρόνια, αυτή η νέα εποχή βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και ευημερίας έχει ανατείλει ήδη για όλους τους Έλληνες».

«Η Ελλάδα αλλάζει με έργο και όραμα και όχι με θεωρητικές προσεγγίσεις»

Για την επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Παύλου Μαρινάκη στον Δήμο Δράμας, ο κ. Μαμσάκος επεσήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία του στον Δήμο της Δράμας τον Γραμματέα του κόμματος της Ν.Δ. κ. Μαρινάκη, ενός εξαιρετικού ανθρώπου, προσωπικού μου φίλου, που πραγματικά όσες φόρες ζήτησα τη βοήθειά του και τη στήριξή του, την είχα αμέριστα».

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, αγαπητέ Δήμαρχε, κι ευχαριστώ πάρα πολύ για τη θερμότατη υποδοχή. Ως μάλιστα απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στη Δράμα νιώθω ακόμη μεγαλύτερη οικειότητα και ήρθα και βρήκα πάρα πολλούς καλούς φίλους. Εσένα, έναν Δήμαρχο που συνεχώς μας βομβαρδίζει με τη θετική έννοια με πληροφορίες, προβληματισμούς, που έχουν ως σκοπό να κάνουν καλύτερο το μέλλον όλων των πολιτών. Ευχαριστώ πολύ τον Βουλευτή του Νομού κ. Μπλούχο, που με υποδέχτηκε στην Προσοτσάνη, καθώς και τον Δήμαρχο της Προσοτσάνης, τους κατοίκους, τους πολίτες και της Δράμας και της Προσοτσάνης και όλου του Νομού.

Έχω σήμερα τη χαρά και την τιμή να βρίσκομαι εδώ μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, έναν άνθρωπο που πάντοτε ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα, είτε είναι για ένα κομματικό – κυβερνητικό κλιμάκιο είτε είναι για ένα αίτημα μιας περιοχής για να κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων. Έτσι, αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. όλες αυτές τις περιοδείες, όλη αυτή την κομματική δράση, δίπλα σε κάθε πολίτη, που για εμάς δεν είναι σύνθημα, είναι τρόπος σκέψης και δράσης.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί μπορώ και έρχομαι εκπροσωπώντας τη Ν.Δ., μαζί με τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στέλιο Κονταδάκη, που μαζί γυρίζουμε όλη την Ελλάδα, για να μιλήσουμε για μια Ελλάδα που πάρα τις πολλές και μεγάλες παγκόσμιες κρίσεις που ταλανίζουν και τον τόπο μας αλλάζει. Μια Ελλάδα που αλλάζει με έργο και όραμα και όχι με θεωρητικές προσεγγίσεις. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας την τελευταία 15ετία, κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες. Έχουμε τη μείωση των περισσότερων φόρων, πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές. Έχουμε μία ανάπτυξη μόνο για αυτό το τρίμηνο 7,7%. Έχουμε ρεκόρ εξαγωγών, ρεκόρ επενδύσεων και το κυριότερο, έχουμε ένα νέο κράτος, είτε αναφερόμαστε σε ψηφιακό κράτος, είτε αναφερόμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση, με λογοδοσία, με απορρόφηση πόρων, με έργα συγκεκριμένα, με χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Εκεί αναφέρεται η πολιτική μας. Και το κυριότερο, γιατί πολλοί μιλούσαν για κοινωνική πολιτική τα προηγούμενα χρόνια, αναφερόμενοι μόνο σε πορείες και καταλήψεις, έχουμε μια κοινωνική πολιτική που καθιστά τη χώρα μας την πρώτη συναρτήσει του ΑΕΠ της κάθε ευρωπαϊκής χώρας στη στήριξη της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αυτό είναι το καθήκον μας, να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη, να καταγράφουμε τα προβλήματα, αλλά και να προβάλουμε το κυβερνητικό έργο. Μπαίνουμε σε μια τελευταία προεκλογική χρονιά κι εμείς τι θέλουμε; Να κριθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. με βάση το έργο και την αλήθεια».