ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΜΑΥΡΟ» ΔΕΚΕΜΒΡΗ (1 ΒΑΘΜΟΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ) ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΞΑ ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ (2-3 ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ) ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ 2018 Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΣ

 

  • Γιάννης Μπύρος: Μια ευχή έχω για το 2018, να είμαστε στις προνομιούχες θέσεις
  • Η ανασκόπηση των 8 αγωνιστικών – δεδομένα και προοπτικές

 

Διήνυσε η Δόξα το 1/4 του πρωταθλήματος της Football League και το δείγμα –ως στατιστικό στοιχείο είναι σχετικά επαρκές για μια προσέγγιση χωρίς συναισθηματισμούς- αλλά και η εικόνα είναι ενδεικτικά για τη δυνατότητα και την προοπτική της περιόδου 2017-2018 που συμπίπτουν και τα 100χρονα του Συλλόγου. Ήδη ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Μπύρος στο εορταστικό του μήνυμα μέσω της εφημερίδας μας είναι ξεκάθαρος. Μόνος στόχος και ευχή είναι οι προνομιούχες θέσεις για άνοδο και από τη θέση του και τη στήριξη που δίνει έχει δίκαιο. Η οικονομική συνέπεια που παρέχει δεν έχει στην κατηγορία αντίπαλο δέος, τα πάντα όλα και σε όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Απομένει ο τομέας της υλοποίησης και εδώ η εικόνα της ομάδας των 8 αγωνιστικών δεν ανταποκρίνεται προς τα παρεχόμενα. Στη Δόξα με τους 8 αγώνες (5 εντός) η συγκομιδή των 14 βαθμών –έναντι 23 του Άρη και 20 της Παναχαϊκής- είναι ομάδας β’ ταχύτητας, όσο πικρό και αν ακούγεται.

Η στήλη δεν θα ασπασθεί το δόγμα του προπονητικού επιτελείου, ότι έχουμε εχθρική διαιτησία,  χωρίς η Διοίκηση να έχει κάνει ούτε μια δημόσια αναφορά για το γεγονός που καταγγέλλει ο προπονητής. Ειδικά η τελευταία εντός έδρας ισοπαλία με τη νεανική ομάδα του Κισσαμικού μπορεί να χαρακτηρισθεί ως οδυνηρή από κάθε άποψη. Υπάρχει φυσικά δρόμος 26 αγωνιστικών ημερών και εδώ η όποια αυτοκριτική εκ των έσω μπορεί να γίνει βάση ανάκαμψης. Η οικονομική στήριξη από τον κ. Μπύρο είναι δεδομένη και για μεταγραφικές ενισχύσεις, αφού οι αποχωρήσεις των Πετρόπουλου – Μαχαίρα είναι δεδομένες, οπότε αναμένεται η ένταξη πρωτοκλασάτων –βάσει βιογραφικού- παιχτών. Απομένει η ομογενοποίηση και εδώ ο χρόνος είναι αντίπαλος από συστάσεως της του φετινού ρόστερ και γνωστοποίησης ένταξης στη Β’ Εθνική.

Το 2017 που φεύγει, η Δόξα αποχαιρέτησε το υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και η συμμετοχή στη Β’ Εθνική «ξύπνησε» μνήμες και προσδοκίες για εορτασμό των 100 χρόνων στη Super League. Ο στόχος φιλόδοξος, αλλά η παρουσία του κόσμου και φυσικά του κ. Μπύρου είναι πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για πορεία πρωταθλητισμού. Και εδώ το κομμάτι του αγωνιστικού τμήματος πρέπει να ανταποκριθεί στο έπακρο, από τον φροντιστή έως τον Γενικό Διευθυντή. Ο χρόνος υπάρχει, το χρήμα –εποχή που είναι- είναι stand by, απομένει η αγωνιστική και τεχνοκρατική ανταπόκριση. Εμπρός!