Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α.Μ.Θ. ΧΡ. ΜΕΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΣΧΑ

Στο μήνυμά του για το φετινό Πάσχα, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, μέσω του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ζητάει από τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να μην μετακινηθούν στα πατρικά τους σπίτια στο χωριό ή στα εξοχικά τους, συνεχίζοντας να τηρούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Παράλληλα, ο κ. Μέτιος, πέρα από την έκκληση στους χριστιανούς πολίτες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., ζητά και από τους μουσουλμάνους συμπολίτες του να τηρήσουν τα μέτρα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
Αναλυτικά, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. αναφέρει:
Για εμάς τους ορθόδοξους χριστιανούς, το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή και μια ευκαιρία για οικογένεια και φίλους να ξανασμίξουμε γύρω από το εορταστικό τραπέζι.
Φέτος όμως το Πάσχα δεν μπορεί να είναι ίδιο με αυτό που γνωρίζουμε και ζούμε κάθε χρόνο .Η ανάγκη να σταθούμε ως κοινωνία απέναντι στον κορωνοϊό και η ευθύνη του καθένα μας ξεχωριστά στην κοινή προσπάθεια επιβάλλουν να αλλάξουμε προσωρινά τις συνήθειές μας.
Για αυτό απευθύνω μια έκκληση προς όλους όσοι καταγόμαστε από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη: φέτος το Πάσχα δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο χωριό, στο πατρικό ή στο εξοχικό μας. Θα μείνουμε στο σπίτι, θα προσευχηθούμε εκεί και θα μοιραστούμε το πασχαλινό τραπέζι μόνο με τους πολύ δικούς μας ανθρώπους.
Το ίδιο ισχύει και για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, για τους οποίους στις 24 Απριλίου ξεκινά το Ραμαζάνι, η περίοδος της νηστείας μέχρι τη γιορτή του Ραμαζάν Μπαϊράμ. Και αυτοί θα χρειαστεί να προσεύχονται στο σπίτι και να μοιράζονται τα νυχτερινά τους γεύματα, το Ιφτάρ και το Σαχούρ, σε στενό κύκλο, μόνο με τους πολύ δικούς τους ανθρώπους.
Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, είτε κατοικούμε στην Περιφέρειά μας είτε εκτός, να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και να παροτρύνουμε τους δικούς μας να τα εφαρμόζουν και αυτοί.
Και κυρίως, να εξηγήσουμε στους μεγαλύτερους και τους πιο ευάλωτους από εμάς ότι φέτος πρέπει να γιορτάσουμε μακριά τους επειδή τους αγαπάμε και τους νοιαζόμαστε.
Ο φετινός Απρίλιος είναι μήνας βαθιάς θρησκευτικότητας. Είναι όμως και ο μήνας που θα κρίνει πολλά στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Και σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.