ΥΠΗΡΞΕ «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ» ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ

 

  • Για «τραγικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη «πόλη+ζωή»

 

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας για την εξέταση της ένστασης της αναδόχου εταιρείας του έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ κατά της έκπτωσής της, καθώς η σχετική πρόσκληση που είχε εκδοθεί ανακλήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του κ. Μπαϊρακτάρη «Λόγω προσωρινής εσφαλμένης ερμηνείας, της παρ. 6 του άρθρου 96 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και της παρ. 8 του άρθρου 7 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, ακολούθησε η 12η πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου για την 28η /06/2017. Μετά τα ανωτέρω, σας γνωρίζουμε ότι ανακαλείται η 12η πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου για την 28η/06/2017».

Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση της ένστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017 (αναλυτικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας «Εργασία… συν»). Πριν από τη ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος οι 4 παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «πόλη+ζωή» (Μιχάλης Μλεκάνης, Λευτέρης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Καλαϊτσίδης και Γιάννης Μυστακίδης), καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Project Δράμα 2020» (Αλέξανδρος Τσιαμπούσης) αποχώρησαν από τη ψηφοφορία. Έτσι, υπέρ της απόρριψης της έντασης ψήφισαν 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και 1 Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα» (Ανδρέας Χαραλαμπίδης), ενώ «λευκό» ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» (Γιάννης Στεφανίδης). Την Τρίτη 20 Ιουνίου ακολούθησε έκδοση πρόσκλησης για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και εκ νέου συζήτηση του θέματος, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία για λήψη απόφασης. Τελικά τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπήρξε και ακολούθησε την Τετάρτη 21 Ιουνίου (και ενώ η εφημερίδα «Εργασία… συν» είχε ολοκληρώσει τη σελιδοποίησή της και βρισκόταν σε διαδικασία τυπώματος) η ανάκληση της πρόσκλησης συνεδρίασης.

 

«πόλη+ζωή»: «Τραγικές αποφάσεις παίρνει η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου»

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης «πόλη+ζωή» για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρονται τα εξής:

«Το Αλαλούμ δεν έχει τέλος. Πριν λίγες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας η συμπολίτευση αποφάσισε να απορρίψει την ένσταση του αναδόχου του έργου “Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δράμας” κατά της απόφασης έκπτωσής του. Μόνοι τους χθες και μετά από απόφαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Μπαϊρακτάρη Κώστα αποφάσισαν την ακύρωση της απόφασής τους.

Οι ίδιοι πρωταγωνιστές σήμερα αποφάσισαν την ακύρωση της ακύρωσης της απόφασής τους.

Όλα αυτά βέβαια είναι απόρροια των προβλημάτων που η Δημοτική Αρχή του κου Μαμσάκου δημιούργησε (απόκρυψη στοιχείων από το Δημοτικό Συμβούλιο, απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ κλπ).

Λεπτομέρειες δεν χρειάζονται.

Τα γεγονότα μιλούν και καταδεικνύουν ότι η ανικανότητά τους είναι απερίγραπτη και “βαρέλι δίχως πάτο”.

Δυστυχώς όμως ενώ αποφασίζουν μόνοι τους, την ανικανότητά τους την πληρώνουν οι δραμινοί πολίτες.

Δεν μας αξίζει αυτό που βιώνουμε καθημερινά.

Στην αρχαία ελληνική τραγωδία στο τέλος είχαμε κάθαρση και λύτρωση. Μόνο σ’ αυτό πλέον μπορούμε να ελπίζουμε οι Δραμινοί».