Κάτω από τη σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εόρτασε στην Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης το Σάββατο 29 Ιουνίου, τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Το πρωί της 29ης Ιουνίου – εορτή των αγίων ενδόξων, πρωτοκορυφαίων και πανευφήμων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου – ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χοροστάτησε, ιερούργησε και ομίλησε θερμά για τον ένθεο ζήλο των δύο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο ιερό ενδιαίτημα της Παναγίας μας, στην Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας έκειρε μοναχό τον καθηγητή χημείας και πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Απόστολο Τάρταλη στον οποίο έδωσε το όνομα Αντώνιος εις τιμήν του οσίου Αντωνίου του εκ Βεροίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε όλους όσους εόρτασαν μαζί του και δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές του κλήρου, των μοναζουσών και του πιστού λαού.

Το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της εορτής της συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό στον εορτάζοντα ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Δράμας και κήρυξε το θείο λόγο.

Το πρωί της Κυριακής, 30η Ιουνίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Δράμας, χοροστάτησε στον Όρθρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε σε Διάκονο τον μοναχό π. Αντώνιο και μίλησε επίκαιρα για την εορτή των Αγίων Αποστόλων νουθετώντας ταυτόχρονα τον νέο διάκονο.