Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Μέσα στο 2021, το οποίο αποχαιρετούμε σε λίγες ώρες, καταγράφηκαν δύο σημαντικά γεγονότα, ένα σε πανελλαδικό και ένα σε τοπικό επίπεδο και εύλογα προβλήθηκαν δεόντως από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Εργασία… συν».

Συγκεκριμένα, την 25η Μαρτίου 2021 η Ελλάδα γιόρτασε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Βέβαια, λόγω πανδημίας κορωνοϊού και περιοριστικών μέτρων αποτροπής της διάδοσης της νόσου Covid-19, ο εορτασμός δεν μπορούσε να έχει τη μαζική συμμετοχή του κόσμου, όπως θα συνέβαινε αν οι καταστάσεις ήταν διαφορετικές. Πάντως, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες η επέτειος τιμήθηκε με τη δέουσα εθνική ανάταση και υπερηφάνεια.

Σε τοπικό επίπεδο, ιστορικά χαρακτηριστικά έλαβε ο επέτειος της Απελευθέρωσης της Δράμας, την 1η Ιουλίου 2021, καθώς, για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του τόπου, στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ταυτόχρονα η ανώτερη και η ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας. Συγκεκριμένα, τη Δράμα επισκέφθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήταν αναμενόμενο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εργασία… συν» μετά τον εορτασμό των Ελευθερίων να είναι αφιερωμένο σε αυτό το γεγονός, το οποίο εκτιμάται πως πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια.