Σύσκεψη για τη διοργάνωση της Δραμοινογνωσίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχάλη Μουρβετίδη, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, εκπροσώπων των Δήμων Δοξάτου και Παρανεστίου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννη τσακίρη και συνεργατών του κ. Μουρβετίδη.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ανέφερε: «Είχα τη χαρά και την τιμή να δεχτώ τους εκπροσώπους των Δημάρχων και τον Δήμαρχο Δράμας να μιλήσουμε για το θέμα της εκδήλωσης της Δραμοινογνωσίας. Η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι. Θα βοηθήσουν οικονομικά στο να πετύχουμε όσο το δυνατόν την καλύτερη επιτυχία της εκδήλωσης, να διαφημίσουμε τα προϊόντα μας, να αναβαθμίσουμε κάποιες εκδηλώσεις με κάποιες άλλες συνδιαλέξεις που θα αφορούν το κρασί. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Να ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους, γιατί κι αυτοί που δεν ήρθαν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, έστειλαν τους εκπροσώπους τους. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας τιμήσει με την παρουσία του, θα ευχαριστηθεί όλες οι εκδηλώσεις. Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε και να προάγουμε τα προϊόντα μας και να διαφημίσουμε τον τόπο μας».

Ο κ. Μουρβετίδης επεσήμανε ότι η φετινή Δραμοινογνωσία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 19 Μαΐου και πρόσθεσε: «Όλες οι ημέρες θα είναι πλούσιες σε περιεχόμενο, είτε αφορά θέματα πολιτιστικών συλλόγων ή κάποιων παραδοσιακών βραδιών ή κάποιων σεμιναρίων ή επιστημονικών συνεδρίων που θα γίνουν. Πιστεύω θα καλύψουμε όλο το φάσμα και πιστεύω ότι θα αναδείξουμε όχι μόνο το προϊόν, αλλά και τον τόπο μας». Μάλιστα, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις της εκδήλωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ανάλογα με τον προϋπολογισμό ενδεχομένως και στην Κύπρο.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σε ό,τι αφορά τη συνδιοργάνωση με επικεφαλής την Περιφέρειά μας για τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο, τη Δραμοινογνωσία, ο Δήμος Δράμας θα συμμετέχει ουσιαστικά, αλλά και σημαντικά σε ό,τι αφορά το μετοχικό κεφάλαιο όπως λέμε, δηλαδή τη συμμετοχή του σε χρήμα. Θα επιδιώξουμε να πάρουμε απόλυτα την ευθύνη μιας πολύ μεγάλης και καλής συναυλίας, στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία της Δράμας, στην έναρξη της Δραμοινογνωσίας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό από μεριάς και της συγκεκριμένης γιορτής, αλλά και του ότι ο Δήμος Δράμας θα συμμετέχει στο γεγονός αυτό πλούσια σε ό,τι αφορά τη συνδιοργανωση και τη χρηματοδότηση, γιατί είναι ένα από τα μεγάλα event που κάνει ο τόπος μας και η πόλη. Ως μητροπολιτικός Δήμος θέλουμε να δώσουμε απόλυτα το στίγμα γύρω από αυτό το γεγονός». Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, ανάλογα με το όνομα του καλλιτέχνη που θα δώσει τη συναυλία, η συμμετοχή του Δήμου Δράμας αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό των 15.000 ευρώ.

Ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα, Επιχειρηματικότητας, Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δοξάτου και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Μιχάλης Ανθόπουλος δήλωσε: «Συμμετείχα στη συνάντηση λόγω απουσίας του Δημάρχου μας στην Αθήνα. Στο μέτρο του δυνατού ο Δήμος Δοξάτου θα συμβάλλει όσο περισσότερο μπορεί για να φέρουμε σε επιτυχία τη Δραμοινογνωσία του 2024 μαζί με όλους τους άλλους Δήμους του Νομού Δράμας και την Περιφέρεια».