ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡ. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ Α. ΚΑΓΙΑΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

 

Στο Παρανέστι θα φιλοξενηθεί το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών – Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου 2022. Σχετική συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση – παρουσίαση της ανάληψης της διοργάνωσης παραχώρησαν, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Παναγιώτης Γρούβας, ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας κ. Γιώργος Φλώρος, ο Τεχνικός Διευθυντής των αγώνων κ. Χρήστος Κηπουρός και η υπεύθυνη επικοινωνίας των αγώνων κα Κική Ποιμενίδου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαεμμανουήλ εξέφρασε τη χαρά του που η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στον Νομό Δράμας και ευχαρίστησε την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η οποία «θα δώσει πραγματικά τα φώτα της και τις γνώσεις για να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας, κάτω από την ομπρέλα της οποίας εμείς οι τοπικοί φορείς θα υλοποιήσουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός, το αθλητικό, αλλά και τουριστικό, γιατί έχει προεκτάσεις καθώς θα συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα πάνω από 100 αθλητές και αθλήτριες. Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό να διοργανώνουμε τέτοια γεγονότα πανελλήνιας εμβέλειας, αναδεικνύοντας έτσι και τις ομορφιές του τόπου μας». Επίσης ο κ. Παπαεμμανουήλ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, «για τη συνεργασία που έχουμε αυτό το διάστημα, όχι μόνο για τη διοργάνωση αυτού του πρωταθλήματος, αλλά και για άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος της Π.Ε. Δράμας».

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό που θα φιλοξενήσουμε τους ποδηλατικούς αγώνες ανδρών και γυναικών, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου στον Δήμο μας. Είναι πολύ σημαντικό γιατί θα έρθει κόσμος. Θα έχουμε οφέλη με την παρουσία του κόσμου σε όλο τον Νομό. Στον δικό μας τον Δήμο θα φιλοξενήσουμε πάνω από 100 άτομα, γιατί μόνο οι αθλητές είναι 100, θα έχουν συνοδούς, θα έχει κόσμο που ενδιαφέρεται για τους αγώνες.

Από την ημέρα που έχουμε εκλεγεί προσπαθούμε συνεχώς να αναβαθμίσουμε την περιοχή μας, τον Δήμο μας. Είμαστε σε καλή συνεργασία μαζί με τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, τον Αντιπεριφερειάρχη, όλοι μαζί για το καλό του τόπου και ο,τιδήποτε προκύπτει για τη συνέχεια είμαστε κοντά για να κάνουμε μια διοργάνωση καλή, δυνατή, να πείσουμε τον κόσμο να έρθει να δει τις ομορφιές που έχουμε στον Δήμο μας, τον φυσικό πλούτο, να διασκεδάζει μαζί μας, να το χαρεί». Όπως είπε ο κ. Καγιάογλου, «προτρέπουμε όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει τη διοργάνωση, να έρθει στον Νομό μας, να έρθει στον Δήμο μας για να απολαύσει τις ομορφιές που έχουμε».

Ο Γ.Γ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Γρούβας σημείωσε: «Επισκεφθήκαμε την περιοχή και είναι πραγματικά, έχοντας γυρίσει όλη την Ελλάδα, από τις πιο όμορφες περιοχές που έχω δει. Και ο φυσικός πλούτος είναι πανέμορφος και οι διαδρομές είναι εκπληκτικές και πιστεύω ότι σε αγωνιστικό επίπεδο θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Είναι έντονος ο ανταγωνισμός σίγουρα και το ανάγλυφο της περιοχής θα το κάνει ακόμη πιο δύσκολο και σίγουρα και ο πιο απαιτητικός αθλητής θα μείνει πολύ ευχαριστημένος.

Όσον αφορά τις υποδομές που είδαμε στον Δήμο Παρανεστίου εγώ προσωπικά εξεπλάγην. Είναι πάρα πολύ όμορφα όλα, και η ξενοδοχειακή μονάδα που μας φιλοξένησε και η ευρύτερη περιοχή όπου θα φιλοξενηθούν οι αθλητές. Πιστεύω ότι θα είναι ένα Πανελλήνιο το οποίο θα μείνει αξέχαστο.

Η συνδρομή των φορέων και ιδιαίτερα της Περιφέρειας σε κάποιες διορθώσεις που έχουμε εντοπίσει, θα είναι η αιτία που θα είναι ένα Πανελλήνιο που πραγματικά θα το θυμούνται όλοι. Σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια, γιατί η πρώτη εικόνα που συναντήσαμε από την περιοχή δίνει πάρα πολλές εναλλακτικές όχι μόνο για την Ποδηλασία Δρόμου που θα κάνουμε τώρα, αλλά και για άλλα αθλήματα, όπως είναι το Mountain Bike, που θα μπορούν να φιλοξενηθούν στην περιοχή σας».

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας κ. Φλώρος επεσήμανε: «Νιώθουμε μεγάλη χαρά, τιμή και παράλληλα ευθύνη που η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας μάς ανέθεσε τη μεγαλύτερη διοργάνωση πανελληνίως όσον αφορά το Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών και Γυναικών Elite, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 24-26 Ιουνίου. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με την Περιφέρεια, με τον Δήμο Παρανεστίου, τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Κηπουρό και την κα Ποιμενίδου, να διοργανώσουμε ένα τέλειο αγώνα όσο αυτό είναι δυνατό και εφικτό από πλευράς μας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των αγώνων, ο κ. Φλώρος εξήγησε ότι την πρώτη ημέρα, την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η ατομική χρονομέτρηση, η οποία θα γίνει στην περιοχή του Μεσοχωρίου με εκκίνηση προς τον δρόμο του Φράγματος, αναστροφή πριν το τούνελ και τερματισμός στο Μεσοχώρι. Τη δεύτερη ημέρα, το Σάββατο, θα διεξαχθεί ο αγώνας αντοχής γυναικών 100 χλμ., η διαδρομή του οποίου θα ξεκινήσει από Παρανέστι προς Πασχαλιά, θα περάσει από τη Δριμιά και το Καπνόφυτο και θα επιστρέψει στο Παρανέστι. Τέλος, την τρίτη ημέρα των αγώνων, την Κυριακή θα γίνει ο αγώνας των ανδρών, η διαδρομή του οποίου θα ξεκινήσει από Παρανέστι προς Δράμα, στον κυκλικό κόμβο του Κούρου αριστερά προς Δοξάτο, μετά Αδριανή και επιστροφή προς το Παρανέστι, όπου θα είναι ο τερματισμός.

Τέλος, ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Κηπουρός, εξηγώντας για το πώς λήφθηκε η πρωτοβουλία να φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Παρανέστι, σημείωσε: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προέκυψε με την παρουσία ενός αγώνα διεθνούς ποδηλασίας δρόμου στην περιοχής μας, το Hydrama Tour, το οποίο γίνεται στην περιοχή του Κ. Νευροκοπίου από το 2017. Έτσι, λοιπόν, αφού η Ομοσπονδία πείστηκε ότι εδώ στην περιοχή υπάρχει μια σχετική υποδομή, όσον αφορά τους αγώνες ποδηλασίας δρόμου, καταφέραμε να βάλουμε κι ένα άλλο κομμάτι της Δράμας, το Παρανέστι, το οποίο θα φιλοξενήσει το Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Ανδρών – Γυναικών. Αυτό αποσκοπεί αργότερα η Δράμα να αποτελέσει έναν προορισμό για να τελούνται είτε σε εθνικό επίπεδο αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας, αλλά γιατί όχι κάποια στιγμή να φιλοξενήσουμε και κάποια ημέρα διαδρομής από τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ο οποίος ξαναξεκινάει από το 2022, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. Θα θέλαμε κάποια στιγμή να έχουμε τη φιλοξενία ενός τέτοιου αγώνα στην περιοχή μας».