Αλήθεια ή πόλεμος προπαγάνδας; Τις τελευταίες εβδομάδες μεγάλη φημολογία αναπτύχθηκε για την «εξαφάνιση» από τη δημόσια σφαίρα του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, με φόντο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία έκλεισε περισσότερο από έναν μήνα.

Την Πέμπτη, βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο τον εμφάνιζε σε βιντεοκλήση μέσω Zoom με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, έπειτα από την τελευταία δημόσια παρουσία του στις 11 Μαρτίου. Το Κρεμλίνο απέδωσε την αποχή του Σοϊγκού από τις δημόσιες εμφανίσεις σε «φόρτο εργασίας», ωστόσο η Ουκρανική κυβέρνηση παραθέτει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα, η οποία φυσικά είναι δύσκολο να διασταυρωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αντόν Γκεραστσένκο, σύμβουλο του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών ο Σοϊγκού έπαθε… καρδιακή προσβολή έπειτα από σκληρή επίθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν για το γεγονός ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν καταγράψει την πρόοδο στα πεδία των μαχών που επιθυμούσε η Μόσχα.

«Ο Σοϊγκού έπαθε καρδιακή προσβολή. Γι αυτό δεν έχει εμφανιστεί από τα μέσα Μαρτίου. Το γεγονός αυτό συνέβη έπειτα από σκληρή κατηγορία από τον Πούτιν για πλήρη αποτυχία της εισβολής στην Ουκρανία. Τώρα αναρρώνει στο Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ν.Ν. Burdenko».