Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, σχετικά με την πρόσληψη και αναισθησιολόγου, πέρα από τις 7 αρχικές προσλήψεις, αναφέρονται τα εξής:

Η άμεση αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης 7 θέσεων γιατρών για το νοσοκομείο μας, προκάλεσε μια ευχάριστη εξέλιξη.

Στην προκήρυξη των 7 θέσεων προστέθηκε και η θέση ενός αναισθησιολόγου που σε περίπτωση που θα καλυφθεί θα είναι ένα γεγονός πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Εκκρεμεί βέβαια η προκήρυξη για την πρόσληψη ψυχιάτρου για το ΚΨΥ και για μια σειρά άλλων ειδικοτήτων που αναφέραμε στην προηγούμενη ανακοίνωση μας.

Ο κυβερνητικός Βουλευτής φαίνεται να αναγνώρισε το λάθος του, αφού από το δελτίο τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ απουσιάζει η πρόταση με τους χαρακτηρισμούς – αλαφρόμυαλοι, Ιδιοτελείς – για όσους αντιδρούν για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου (αν και η πρόταση παραμένει σε προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Περιμένουμε τις υπόλοιπες προσλήψεις που υποσχέθηκε και ελπίζουμε οι χαρακτηρισμοί να μην απευθυνόταν στους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων του νοσοκομείου.

Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε, διεκδικώντας την πλήρη στελέχωση και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν επίσης στο νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς το διάστημα 2019-2022 σχεδόν 50 νοσηλευτές συνταξιοδοτήθηκαν ενώ είχαμε και 3 θανάτους. 84 συνολικά κενές οργανικές θέσεις στη Νοσηλευτική υπηρεσία, 8 νοσηλευτές σε μακροχρόνια άδεια λόγω ασθένειας, 30% αυτών που εργάζονται δεν συμμετέχουν σε κυκλικό ωράριο. Νοσηλευτικό προσωπικό εξαντλημένο ψυχολογικά και σωματικά με τάσεις φυγής από το επάγγελμα. Μεγάλα κενά έχουν δημιουργήσει οι αναστολές εργασίας στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, στην Διοικητική, στο Φαρμακείο, στο Μικροβιολογικό. Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει και το Ακτινολογικό Εργαστήριο. Στην τεχνική υπηρεσία εργάζονται μόνο ένας υδραυλικός, ένας θερμαστής, ένας ψυκτικός, ένας κλιβανιστής, τρεις ηλεκτρολόγοι (η μία συμβασιούχος στην οποία δεν δόθηκε παράταση ως το τέλος του χρόνου, όπως στο υπόλοιπο επικουρικό προσωπικό και έτσι μετά τις 7/9, δύο μόνο ηλεκτρολόγοι θα πρέπει να καλύπτουν το νοσοκομείο σε 24ωρη βάση).

Δεν διαφωνούμε ότι οι ευθύνες για την υποστελέχωση του νοσοκομείου είναι διαχρονικές και αφορούν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι την περίοδο 2015-2018, σε θέση διεκδίκησης ανάλογη με τη δική μας βρισκόταν ο κ. Μπλούχος, ως πρόεδρος τότε της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας.

Ο Αγώνας για ένα Δημόσιο, ΔΩΡΕΑΝ, Σύγχρονο Σύστημα Υγείας είναι υπόθεση όλων μας. Αφορά σωματεία, φορείς, συλλόγους ασθενών, τον λαό της περιοχής. Απέναντι μας οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν και σήμερα στον χώρο της Υγείας.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι ο «γέρος γάιδαρος θα βγάλει καινούρια περπατησιά», είμαστε όμως σίγουροι ότι ο Αγώνας όλων μας είναι αυτός που θα φέρει αποτελέσματα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η Γραμματέας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ