Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΡΔΙΚΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΗΛΕΚΤΡΑ»

 

Συνέντευξη τύπου για τη χρηματοδότηση της Καπναποθήκης της οδού Περδίκκα από το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος παραχώρησε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα», το οποίο αφορά την ενεργειακή εξοικονόμηση δημοσίων κτηρίων, περιλαμβάνεται και η «χρηματοδότηση της αποκατάσταση της Δημοτικής Καπναποθήκης στην οδό Πέρδικα 10 στη Δράμα και επαναχρησιμοποίησή της ως τμήμα σπουδών κινηματογράφου και οπτικοακουστικών μέσων και κέντρο έρευνας και κινηματογράφου του ΕΑΠ». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 14,9 εκ. ευρώ και σύμφωνα με το σχεδιασμό το κτήριο θα φιλοξενήσει τη Σχολή Κινηματογράφου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Πριν από λίγο χρονικό διάστημα είχαμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια εδώ στη Δράμα για να δημιουργήσουμε Τμήμα Σπουδών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων και Κέντρο Έρευνας και Κινηματογράφου σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συγχρόνως να χρηματοδοτήσουμε την ανακατασκευή της Καπναποθήκης της οδού Περδίκκα, έτσι ώστε να εγκατασταθεί και το Πανεπιστημιακό Τμήμα Κινηματογράφου αλλά και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι μέσα από το Πρόγραμμα Ενεργειακής Εξοικονόμησης για δημόσια κτίρια με την επωνυμία “Ηλέκτρα” χρηματοδοτείται η αποκατάσταση της Καπναποθήκης με το ποσό περίπου των 15 εκατομμυρίων (15.000.000) ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα αποκατάστασης αυτού του σπουδαίου κτιρίου που αγοράστηκε πριν από αρκετά χρόνια από τον πρώην Δήμαρχο κ. Μαργαρίτη Τζίμα, και να υλοποιήσουμε ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα που είναι η δημιουργία του Τμήματος Κινηματογραφικών Σπουδών στη Δράμα μας. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι έχουμε συνομιλήσει ήδη με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κ. Βασίλη Καρδάση, και τις επόμενες ημέρες θα παραβρεθεί στη Δράμα για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα σπουδών. Άρα όλο αυτό το εγχείρημα συνεχίζεται κανονικά και δεν ήταν λόγια προεκλογικά. Θέλω να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι ο Δήμαρχος της Δράμας ως θεσμός πρέπει να συνεργάζεται με την κάθε Κυβέρνηση και τον κυβερνητικό βουλευτή, που θέλω να τονίσω ότι η συνεργασία μας ήταν άψογη, για να μπορούν να έρχονται πάντοτε τα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών. Συνεχίζουμε δυναμικά αυτό το σημαντικό έργο που θα δημιουργήσει ουσιαστικά νέες προοπτικές και για την πόλη μας και για τον Δήμο μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας «Εργασία… συν», την Πέμπτη 20 Ιουνίου, υπήρχε αναλυτικό δισέλιδο ρεπορτάζ με όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» και το έργο τοπικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνεται σε αυτό.

 

Θανάσης Σιουτόπουλος