ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Στη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου συζητήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της κ. Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτή του Νομού Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με την ταλαιπωρία των δικαιούχων μειωμένου ή μηδενικού εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η Βουλευτής ρώτησε γιατί από το νέο σύστημα απουσιάζει η δυνατότητα του πολίτη να εκδώσει μειωμένο εισιτήριο από τα αυτόματα μηχανήματα αλλά πρέπει να περιμένει στις ουρές των ελάχιστων εκδοτηρίων

Το ζήτημα της έκδοσης μειωμένων εισιτηρίων από τα αυτόματα μηχανήματα αφορά σε πολλούς συμπολίτες μας που ανήκουν στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως υπερήλικες, ΑΜΕΑ, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και πολύτεκνοι.

Ο αρμόδιος Υπουργός σε μια αποτυχημένη προσπάθειά να αποφύγει τη «δύσκολη» απάντηση επικαλέστηκε την επιστημοσύνη του για να πείσει ότι το 2018 (!!!) δεν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης μειωμένου εισιτηρίου από τα αυτόματα μηχανήματα!!! Στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα βάφτισε τον ανύπαρκτο πλέον ελεγκτικό μηχανισμό κεφαλοκυνηγούς και γι’ αυτό επέλεξε να υποβάλει σε καθημερινό βασανιστήριο το σύνολο των πολιτών που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο.

«Κοντεύει τρίμηνο από την πρώτη εφαρμογή του νέου εισιτηρίου, και η προμήθεια του για τους “γραφικούς” που ακόμη επιμένουν να αγοράζουν εισιτήρια αποτελεί ακόμη έναν Γολγοθά. Στους ορκισμένους τζαμπατζήδες που εσείς γαλουχήσατε και εκθρέψατε προστέθηκε και η νέα τάξη όσων θέλουν να πληρώσουν το εισιτήριο που υποχρεούνται και αυτό δεν υπάρχει!».

«Για αυτούς η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων από το πανέξυπνο αυτόματο σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου, γίνεται μόνο από τα εκδοτήρια. Σημείωση 1η: Δεν έχουν όλοι οι σταθμοί εκδοτήρια εισιτηρίων. Σημείωση 2η: Όσα υπάρχουν ανοιχτά στους σταθμούς λειτουργούν με έναν υπάλληλο. Σημείωση 3η: Το ωράριο λειτουργίας τους παραμένει άλυτο μυστήριο και δεν σχετίζεται με τις ώρες λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Μπροστά τους λοιπόν ορθώνεται το γελοίο δίλημμα: Αναγκαστικά γαλαντόμοι ή υποχρεωτικά τζαμπατζήδες».

Κλείνοντας την ομιλία της η Βουλευτής τόνισε «Είναι ντροπή, να λέμε ότι θέλουμε να είμαστε ή έστω να γίνουμε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και ακόμη να βρισκόμαστε πίσω από τον ήλιο. Είναι προσβολή προς τους πολίτες. Τους θεωρείτε εκ προοιμίου κλέφτες και τζαμπατζήδες. Είτε είστε ανίκανοι να προστατεύσετε και να ελέγξετε μια απλή διαδικασία που ισχύει σε όλο το δυτικό πολιτισμένο κόσμο ή θεωρείτε τους πολίτες αναξιοπρεπείς και μπαταχτσήδες».