Δόθηκε στη δημοσιότητα λίστα με τουριστικά καταλύματα σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη η λειτουργία τους επιτρέπεται, σύμφωνα με όσα ορίζονται σε σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ανάμεσα στη λίστα με τα καταλύματα περιλαμβάνεται και το ξενοδοχείο «AYA», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα καταλύματα αυτά- όπως προβλέπεται και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 987/Β/22.3.20)- έχει κριθεί ότι είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση (α) προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, (β) πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού, (γ) προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών, (δ) προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών, (ε) προσφύγων ή αιτούντων άσυλο, (στ) φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή, (ζ) εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι στη Δράμα συνεχίζει τη λειτουργία του και το ξενοδοχείο «ΚΟΥΡΟΣ» (3ο χλμ. Δράμας – Καβάλας), το οποίο περιλαμβάνονταν σε άλλη λίστα με ένα ξενοδοχείο ανά Περιφερειακή Ενότητα με ξενοδοχεία τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν κατ’ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.