ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

Συνάντηση με τους κτηνοτρόφους του Δήμου Παρανεστίου είχε την Τετάρτη 21/6/2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης και η Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου στο Δημαρχείο Παρανεστίου, με θέμα τα προβλήματα που προέκυψαν από τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας διαχείρισης των βοσκοτόπων από τους Δήμους στις Περιφέρειες.

Η έλλειψη διαχειριστικών σχεδίων και οι ασάφειες που υπάρχουν στη σχετική υπουργική απόφαση, δημιουργούν αδιέξοδα αναφορικά, τόσο με τις τυπικές διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να οριοθετηθούν οι διαθέσιμες εκτάσεις βοσκότοπων ώστε να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται σε αυτές, όσο και με το ουσιαστικό πρόβλημα που υπάρχει αναφορικά με το καθεστώς που επικρατεί σήμερα στις περιοχές αυτές που δημιουργεί εντάσεις ελλείψει οριοθετημένων βοσκοτόπων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατακάκης κατέθεσε την πρότασή του να τηρηθούν οι ήδη υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ των κτηνοτρόφων της περιοχής σχετικά με τα βοσκοπότια, έως ότου δοθεί λύση από το αρμόδιο υπουργείο.