ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Τους κατοίκους του Καταφύτου του Δήμου Κ. Νευροκοπίου δέχθηκε στο γραφείο του την Πέμπτη 20 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης.

Η επίσκεψη αυτή είχε ως σκοπό να εκθέσουν στο Αντιπεριφερειάρχη το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ακτήμονες της περιοχής με τα κοινόχρηστα παραχωρημένα αγροκτήματα που καλλιεργούν εδώ και πολλά χρόνια και σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος να διεκδικηθούν από καλλιεργητές άλλων περιοχών, ακόμα και εκτός Περιφέρειάς μας, μιας και το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τη διαχείρισή τους δεν εξασφαλίζει την παραμονή τους σ’ αυτά.

Ο κ. Πατακάκης δεσμεύτηκε να επιληφθεί του θέματος με άμεση παρέμβασή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αιτούμενος την αλλαγή του νόμου, ώστε στις δημοπρασίες των διαθέσιμων αγροτεμαχίων να προτιμούνται όσοι είναι είτε μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής είτε ήδη καλλιεργητές αυτών. Ήδη έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να συντάξουν το σχετικό έγγραφο, το οποίο θα κοινοποιήσει στους βουλευτές του Νομού, ζητώντας και τη δική τους παρέμβαση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι άδικο οι φύλακες των συνόρων μας, οι κάτοικοι αυτής της ακριτικής περιοχής, να κινδυνεύουν να χάσουν το βίο τους, τη γη στην οποία επένδυσαν και στην οποία στηρίχθηκαν για να παραμείνουν εκεί και να φτιάξουν οικογένειες, επειδή κάποιοι που δεν ξέρουν τι θα πει αγροτιά, ψηφίζουν νόμους άδικους ανεφάρμοστους. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να δικαιωθούν οι κάτοικοι του Καταφύτου και μαζί με αυτούς και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα».