ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Με τη Βουλευτή του Μέρα 25 Μαρία Απατζίδη συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου Γιώργος Αμβροσίου. Η Βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον κ. Αμβροσίου για τα προβλήματα των εβδομαδιαίων περιφερειακών εφημερίδων που παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες οι οποίες επικράτησαν στη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης, εξακολουθούν να στέκονται στα πόδια τους με αξιοπρέπεια, δίνοντας τη μάχη της σωστής και υπεύθυνης ενημέρωσης τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Γ. Αμβροσίου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι εφημερίδες της Περιφέρειας «διατηρούν ακόμη μεγάλη αναγνωσιμότητα κι αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι παρά τις… προβλέψεις ορισμένων που προδιαγράφουν το τέλος μας, εμείς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε».

Μεγάλο στοίχημα του τύπου της περιφέρειας είναι η διατήρηση της δημοσίευσης των διακηρύξεων των δημοσίων έργων που κανονικά καταργούνται στο τέλος του έτους, επεσήμανε ο κ. Αμβροσίου, σημειώνοντας ότι «δέσμευση της Κυβέρνησης είναι η διατήρησή τους, ωστόσο φτάσαμε πέντε μήνες πριν την καταληκτική ημερομηνία κι ακόμη περιμένουμε».

Επίσης, ο Γ.Γ. της ΕΙΕΤ ζήτησε από την Βουλευτή τη στήριξή στη Βουλή από το Μέρα 25 και εκείνη προσωπικά για να ψηφισθεί επιτέλους η διάταξη που θα επιτρέψει στις εφημερίδες μας να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να εκδίδονται με αξιοπρέπεια συνεχίζοντας τον τεράστιο έργο τους που είναι συνυφασμένο με αγώνες για την ανάπτυξη του τόπου, ενώ τόνισε ότι η δημοσίευση των διακηρύξεων εξυπηρετεί και ζητήματα διαφάνειας, κάτι που πλέον δεν υπάρχει στο θέμα των ισολογισμών των επιχειρήσεων και των πλειστηριασμών, από την στιγμή της κατάργησής τους.

Η Βουλευτής Μαρία Απατζίδη, αφού άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα του εκπροσώπου της ΕΙΕΤ, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων του επαρχιακού τύπου και ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στο να επιλυθούν.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ

Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ