ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • Για την τήρηση των οδηγιών για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού κατά την επαναλειτουργία των καταστημάτων

 

Την Πέμπτη 30 Απριλίου και ώρα 09:00 π.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος δέχθηκε στο Γραφείο του εκπροσώπους του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Δράμας και συγκεκριμένα, την Πρόεδρο κ. Σοφία Κελετζή και τον εκπρόσωπο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτών Ελλάδος κ. Ηλία Καραπάντζο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Δράμας κ. Αλεξάνδρα Μπουραζάνη.

Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα εφαρμογής και τήρησης των μέτρων υγιεινής και των οδηγιών προστασίας για την παρεμπόδιση διασποράς του κορωνοϊού, κατά το άνοιγμα των κουρείων και κομμωτηρίων, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ωράριο λειτουργίας, στη λήψη μέτρων για την αποφυγή συγχρωτισμού, στον προγραμματισμό κατόπιν ραντεβού, στην τήρηση των αποστάσεων, στην χρήση γαντιών, μάσκας και αντισηπτικού, στον αερισμό του εσωτερικού χώρου, στον τρόπο χρήσης των κομμωτικών μηχανημάτων και εργαλείων κ.λ.π.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε: «Έγινε μία προεργασία για την τήρηση των νέων οδηγιών εν όψει της επαναλειτουργίας των κουρείων και κομμωτηρίων, προκειμένου για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η στήριξη του κομμωτικού κλάδου, μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, είναι για εμάς δεδομένη».