ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

  • Για τη διοργάνωση του περιφερειακού Ανταμώματος στην Ελατιά Δράμας

 

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, συνάντησε στο γραφείο του εκπρόσωπους των Σαρακατσάνων και συγκεκριμένα, τον κ. Γιώργο Γκόγκο, Πρόεδρο Επιτροπής Ανταμώματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσάνων, τον κ. Δημήτρη Γατσέλο, Πρόεδρο Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Σερρών, τον κ. Γιάννη Τσάκαλο, Πρόεδρο Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Καβάλας, και τον κ. Χρήστο Νάκο, μέλος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Δράμας.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνδρομή της Αντιπεριφέρειας στη διοργάνωση του Ανταμώματος των Σαρακατσάνων από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που θα λάβει χώρα στις 20 Ιουλίου στην περιοχή «Κούτρα» της Ελατιάς Δράμας, όπου βρίσκεται και το δασικό χωριό του Δασαρχείου Δράμας και γίνεται αναβίωση του εθίμου του «Κουρμπανιού».

Συγκεκριμένα, έγινε μία γόνιμη και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για το ενδεχόμενο επανεκκίνησης εργασιών, τεχνικών παρεμβάσεων και έργων από την Αντιπεριφέρεια στον χώρο των εκδηλώσεων του Ανταμώματος, αφού βέβαια προηγηθεί η απαιτούμενη σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Δασών Δράμας, η οποία και έχει την κύρια αρμοδιότητα διαχείρισης της εν λόγω περιοχής.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε ότι «Είναι μεγάλη τιμή για τη Δράμα κάθε χρόνο οι Σαρακατσάνοι να πραγματοποιούν το περιφερειακό τους Αντάμωμα στην Ελατιά, σε αυτό το πανέμορφο φυσικό τοπίο του ορεινού μας όγκου. Για αυτή την χρονιά, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας θα συμβάλει με κάθε μέσο και τεχνική βοήθεια για την άρτια διοργάνωση και την χωρίς ελλείψεις τέλεση του Ανταμώματος».