ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ – Ε.Δ.Ι.Π.Τ.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ – Σ.Η.Π.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ – Ε.Ι.Ε.Τ.

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά είχαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 οι Εκπρόσωποι των Ενώσεων Περιφερειακού, Τοπικού και Περιοδικού Τύπου της χώρας, συζητώντας θέματα που απασχολούν τον κλάδο των εντύπων.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ελευθερίου Κρέτσου, τέθηκαν πολλά και σημαντικά ζητήματα, καθώς και οι τεκμηριωμένες προτάσεις των Ενώσεων για τη βιωσιμότητα του Τύπου της περιφέρειας, αλλά και των περιοδικών – κλαδικών εκδόσεων, σε μια εποχή δύσκολη για τον έντυπο Τύπο της χώρας.

Το θέμα που κυριάρχησε ωστόσο ήταν η επιβολή του πρόσθετου φόρου του 2% επί του ετήσιου τζίρου των επιχειρήσεων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ και η εύρεση αντισταθμιστικών οφελών ως μέτρο εξορθολογισμού των βαρών.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός κ. Παππάς κάλεσε τις Ενώσεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους για αντισταθμιστικά οφέλη των εκδοτών, επί των οποίων θα εργαστούν οι δύο πλευρές μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2018, οπότε και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

 

Για τις Ενώσεις του Περιφερειακού, Τοπικού και Κλαδικού Τύπου

Ε.Δ.Ι.Π.Τ.

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Σαββάκης

Σ.Η.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Αθανασίου

Ε.Ι.Ε.Τ.

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Μουντάκης