Την Τρίτη 6 Δεκέμβρη κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε., με επικεφαλής τον Γιώργο Πυργελή, μέλος του Γραφείου Περιοχής Α.Μ.Θ. του Κ.Κ.Ε., πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Δράμας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Εκ μέρους των συνταξιούχων αναδείχτηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι χαμηλές συντάξεις, η ακρίβεια σε ενέργεια, καύσιμα, βασικά είδη κατανάλωσης που κατατρώνε το λαϊκό εισόδημα. Επίσης τονίστηκε ότι και με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την υγεία, θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο η κατάσταση με τα νοσοκομεία, τα Κ.Υ., ότι θα αναγκάζονται όλο και περισσότερο να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς για να μπορέσουν να βρουν την υγεία τους. Παράλληλα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσης του σωματείου του επόμενου διαστήματος, με σημαντικό σταθμό την περιφερειακή κινητοποίηση στις Σέρρες στις 9 Δεκέμβρη.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας του Κόμματος, τονίστηκε ότι το Κ.Κ.Ε. είναι στο πλευρό των συνταξιούχων, ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση.

Το σλόγκαν της Κυβέρνησης «για αυξήσεις στους συνταξιούχους» δεν πείθει κανέναν συνταξιούχο, γιατί γνωρίζει ότι από τα ψίχουλα που είναι να δοθούν από τν νέα χρονιά, περίπου 1.000.000 συνταξιούχοι δεν θα πάρει ούτε σεντ, καθώς η λεγόμενη προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου παραμένει σε ισχύ και λειτουργεί ως «μόνιμος κόφτης» και όσοι πάρουν κάποια ελάχιστα θα εξανεμιστούν από τον πληθωρισμό που καλπάζει εκτοξεύοντας τις τιμές στα βασικά αγαθά, ώστε η σύνταξη να μη φτάνει ούτε για το πρώτο 15ήμερο.

Τέλος η αντιπροσωπεία του Κόμματος κάλεσε τους συνταξιούχους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με τους υπόλοιπους φορείς του κινήματος, να μην δείξουν καμία ανοχή, καμία αναμονή σε επίδοξους σωτήρες.

Η οργή και αγανάκτηση που νιώθει ο λαός μας μπορεί να βρει αληθινή διέξοδο, σε αγωνιστική συμπόρευση με το Κ.Κ.Ε. στο κίνημα, τους μαζικούς φορείς, στις εκλογές. Έτσι μπορεί να δυσκολέψει και να εμποδίσει τα χειρότερα, να αποσπάσει κατακτήσεις, να ανοίξει παράθυρο στο μέλλον.