ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο της «Νέας Δεξιάς» κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, συνοδεία κλιμακίου στελεχών του κόμματος, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στο Νομό Δράμας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας, τα εθνικά θέματα, οι εθνικές-κοινωνικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, διάφορα κοινωνικά ζητήματα, καθώς και τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής της Δράμας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι: «Σε αυτή τη δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία για την χώρα μας, ο πατριωτισμός, η αγάπη για την πατρίδα και κάθε εθνωφελή προσπάθεια είναι άξιες λόγου και σεβασμού. Ο Νομός της Δράμας αντιμετωπίζει οξυμένα κοινωνικά προβλήματα, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία ανέρχεται σε ποσοστό της τάξης του 32 %. Ωστόσο, η περιοχή μας καταφέρνει και επιβιώνει λόγω της παραγωγής και εξαγωγής μαρμάρου, καθώς και του πρωτογενή τομέα, τομέα τόσο κρίσιμο για την οικονομία και την συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο. Την ίδια στιγμή, το μείζων πρόβλημα της Δράμας είναι η γεωγραφική της απομόνωση από τα μεγάλα αστικά κέντρα και τα λιμάνια της χώρας, λόγω της μη σύνδεσής της με την Εγνατία Οδό με ανάλογου επιπέδου οδικό δίκτυο. Η κατασκευή αυτού του οδικού άξονα, ενός έργου καθαρά αναπτυξιακής πνοής, αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για εμάς. Προσβλέπουμε και ευελπιστούμε στην εποικοδομητική συνεργασία και στην συνδρομή όλων των πολιτικών φορέων για την επίλυση όλων αυτών των μεγάλων προβλημάτων του Νομού μας».