Επτά μικρές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο «ραδιενεργό δάσος» που περιβάλλει το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ,  περιοχή που ελέγχεται  από τον ρωσικό στρατό, ανέφεραν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Η εφημερίδα Ukrainska Pravda, γράφει ότι η πηγή των πυρκαγιών ήταν πιθανότατα βομβαρδισμός πυροβολικού ή εμπρησμός, την ώρα που σκληρές μάχες μαίνονται νότια του πυρηνικού σταθμού.

Οι πυρκαγιές δεν είναι ασυνήθιστες για την εποχή αφού προκαλούνται από κεραυνούς ή από αγρότες που καίνε ξερόχορτα. Ωστόσο  χωρίς να μπρούν να επέμβουν πυροσβεστικές δυνάμεις οι ουκρανικές αρχές προειδοποιούν ότι «ο κύριος κίνδυνος από τις πυρκαγιές προέρχεται από την εισπνοή μέσω του καπνού ραδιενεργών σωματιδίων».

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη πυρκαγιά στις αρχές Απριλίου 2020 έκαψε περισσότερα από 8.600 στρέμματα προτού περιοριστεί, παρά τα 100 πυροσβεστικά οχήματα που εστάλησαν στην περιοχή.

Το Σαββατοκύριακο, 64 Ουκρανοί εργάτες εγκατέλειψαν τη ζώνη του Τσερνομπίλ εξουθενωμένοι  μετά από 25 ημέρες στο πυρηνικό εργοστάσιο που κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις.  Αντικαταστάθηκαν από 46 Ουκρανούς εργαζόμενους στον πυρηνικό τομέα που προσφέρθηκαν εθελοντικά να διασχίσουν το μέτωπο για να συντηρήσουν τους  τέσσερις παροπλισμένους αντιδραστήρες στο Τσερνόμπιλ.